xpawelx Napisano 29 lutego 2012 Udostępnij #1 Napisano 29 lutego 2012 Witam na forum i zwracam się z pytaniem; czy ktoś mi może podać szacunkowy koszt usunięcia ścianki działowej.Ścianka ma 5m na 2,5m wysokości grubość około 9cm razem z tynkiem. W ścianie jest włącznik do światła na środku (trzeba przenieść). Po jednej stronie podłogi jest parkiet a pod drugiej płytki więc trzeba zrobić jakieś zgrabne przejścia. Jest to ścianka w mieszkaniu w bloku. Blok z 1992r budowany z cegły a ścianka przy tej grubości wydaje mi się że nie jest konstrukcyjną i można ją usunąć. Choziaż to jeszcze dokładnie przedyskutuję z jakimś specjalistą zanim wynajmę kogoś do wykonania tego. Niestety nie mam dostępu do projektu i nie wiem jak to wygląda w projekcie.Ale główne pytanie to: Ile możę kosztować usunięcie tej ściany z wykończeniem ścian i podłóg w woj. lubelskim? Link do komentarza
Croc123 Napisano 29 lutego 2012 Udostępnij #2 Napisano 29 lutego 2012 A z czego ta ścianka? Bo jak z gipsu to usunięcie będzie stosunkowo proste bo wielkim kawałem odpadnie Gorzej z wykonczeniem Link do komentarza
xpawelx Napisano 29 lutego 2012 Autor Udostępnij #3 Napisano 29 lutego 2012 Cytat A z czego ta ścianka? Bo jak z gipsu to usunięcie będzie stosunkowo proste bo wielkim kawałem odpadnie Gorzej z wykonczeniem Według mnie to raczej jest z cegły ścianka chociaż ekspertem nie jestem. I właśnie najbardziej mi chodzi o to ile może kosztować to wszystko, razem z wykończeniem. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się