Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
W czasie wiercenia otworów na mocujące wkręty poprzez te kamyki nadal pozostaje ryzyko niekontrolowanego pęknięcia tychże kamyków i uszkodzenia lustra... Należałoby najpierw zaznaczyć otwory do montażu parawanu, ostrożnie przewiercić zaznaczone kamyki wiertłem do ceramiki, zaznaczyć otwory (np. zapałkami czy innymi patyczkami), i dopiero wtedy zrobić taką "pseudo listwę" o szerokości profilu od tego parawanu... No i potem zamontować parawan, doszczelnić i zażywać kąpieli -
Nic nie skuwać, a tylko na tych kamykach wykonać wąską pseudo listwę o gładkiej powierzchni nieco wystającej ponad powierzchnię ściany, do której profil parawanu będzie przylegał.
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Bobas: Dziękuję za ten artykuł, wyleczyłaś mnie z pomysłu na ogród zimowy. Żeby to miało sens musiałaby być ocieplona posadzka, ciepłe profile i co najmniej 2 szybowe okna, najlepiej 3 szybowe. Koszt pewnie ze sto tysięcy. Mam podobny taras z ekspozycją południe zachód. U mnie jeszcze oprócz wiatru jest ten problem, że latem jest tam strasznie gorąco do późnego wieczora. Zabudowanie szkłem by tylko pogorszyło sprawę -
Jak się sprawdza nieogrzewana oranżeria? Nie spodziewałam się, że będzie w zimie aż tak chłodna. Temperatura jest tu o zaledwie 7-8°C wyższa niż na zewnątrz - mówi Ela, Członkini Klubu Budujących Dom, która ogród zimowy użytkuje od 2014 r. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wokol-domu/ogrod/a/31226-nieogrzewana-oranzeria-nie-zawsze-sie-sprawdza
-
Przez Kamil 3488 · Napisano
Witam grupę 👋.Mam trochę dylemat odnośnie ustawienia sznurka przy ścianach szczytowych.Ustawiając górę wieńca jak w projekcie na+7.45 sznurek puszczam od tego do wieńca ściany kolankowej odsuwając się też 5 cm od krawędzi w stronę środka? W projekcie skala 1.25 mierząc linijką nie zgrywa się z bokiem wieńca tylko wchodzi w niego (przedłużyłem linię ołówkiem na zdjęciu)skala pokazuję jakieś 2mm czyli 5 cm.. dobrze myślę?A co z ociepleniem wieńca mówią o 10 cm tu by było jakieś 5 ale pokazane jest na rysunku ocieplenie raczej aż do membrany.
-
-
Popularne tematy