rysiek_20 Napisano 18 lipca 2011 Udostępnij #1 Napisano 18 lipca 2011 Witam, Mieszkam w domku z lat 60 ze stropem klaina na poddaszu. Zabieram sie za adaptacje poddasza.Chciałbym dowiedziec sie jakim sposobem moge wyrownac strop.Strop jest typu polciezkiego. roznice w wysokosci miedzy najwyzzszym teownikiem a najnizszym to ok 5 cm.Strop ma 105 m2 Co radzicie zeby go wyrownac. Keramzyt i na to wylewka? Link do komentarza
rysiek_20 Napisano 18 lipca 2011 Autor Udostępnij #3 Napisano 18 lipca 2011 Ok, dzieki za zainteresowanie:) MAm jeszcze jedno pytanie czy na wylewke dac legary i izolacje a potem osb? czy moze zastosowac inne rozwiazanie ? Link do komentarza
Barbossa Napisano 20 lipca 2011 Udostępnij #4 Napisano 20 lipca 2011 jaką izolację masz na myśli?OSB może i tak, ale jeżeli coś na to jeszcze kładziesz, chyba, ż to ma być użytkowe, ale nie nieszkalne Link do komentarza
rysiek_20 Napisano 20 lipca 2011 Autor Udostępnij #5 Napisano 20 lipca 2011 Oczywiscie to bedzie uzytkowe i w pelni mieszkalne. Mam taki pomysł : 1 Keramzyt do wyrownania ponad teowniki poniewaz roznice miedzy nimi to ok 5 cm2 zalac to lekko betonem zeby tardnialo3 wylewka o gr 5 cm - i tu nasuwa sie pytanie jaka?4 wylewka samopoziom ? 5 legary miedzy nimi welna6 osb7 panele lub plytkiCzy takie rozwiazenie sie oplaca ? czy moze lepiej wypoziomowac legary jakos na klinach listewkach itp zeby nie bawic sie w betonps. bede robil to sam a nie mam zbyt duzego doswiadczenia Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się