Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Jaskowiakm · Napisano
Witam widać ze to nowa metoda też zastanawiam sie nad taki rozwiązaniem. Aktualnie rozbieram piec kaflowy następną pracą będzie ściągnięcie desek z podłogi i pozbycie sie polepy. Rozważam zrobić w kolejności: - wełna między legary { nie wiem czy jakąś membranę lub folie między Osb a wełnę 18 lub 25 albo dwie warstwy 18 mm. i czy zostawić odstęp żeby do oddychało } - potem system suchej podłogówki jest pare firm. Wykończeniem mają był płytki docelowo, więc mam tyle niewiadomych że chyba dziennik zacznę pisać. Pozdrawiam i trzymam kciuki za przedmówcę. -
Tutaj na filmiku zilustrowano to z rysunkami. Potrzebne są klasyczne kluczyki imbusy 3mm oraz 6mm w kształcie 'L'
-
Skoro nie dało rady przeprowadzić impregnacji ciśnieniowej, to trzeba było chociaż wykonać metodą zanurzeniową. Smarowanie to najsłabsza opcja.
-
Przez voyager2550 · Napisano
Robimy to co powinniśmy zrobić kilka miesięcy temu - IMPREGNUJEMY więźbę dachową. Nie było na to czasu wcześniej bo murowaliśmy ściany oraz pracowaliśmy nad stropem. Drzewo jest suche, więc pozostało je doczyścić i zaimpregnować impregnatem. Wybraliśmy Tytan Professional. Jest on trzykrotnie droższy od popularnych środków, więc liczymy na jego świetną ochronę drzewa. Ale o tym dowiemy się za dekadę. Zobaczcie jak przebiega ten proces. Jest co dźwigać, więc lekko nie ma! -
Przez Gość · Napisano
Cześć, Taką mam rozkminkę. Siedze sobie na działce na małym. Troszke podgrzewa Na klima, do tego palę kozą Jotul f118. Bardzo fajna, mega grzeje ale też potrzebuje sporo "zjeść". Podczas budowy chciałem piec kaflowy ale niestety nie byłem pewien jak będzie z funduszami dlatego zdecydowałem się na kozę. Teraz myślę czy sam nie zbudować pieca ceglanego ale tu się pojawia pewne "ale". Na podłodze mam różne rodzaju styropianu. Wszędzie jest 20cm. Kupowałem go od zaprzyjaźnionego producenta podczas górki cenowej. Są to płyty z pianki polistyrenowej od 80 do 200kPa. Na tym jest wylewka betonowa 7 cm. Czy myślicie, ze moge postawić takiego klocka o wadze +/- 1t? Nie znam jeszcze dokładnych kształtów ale myślę zrobić to na płycie stalowej 10-15mm o wymiarach ok 120x100m. Czy ta wylewka, a co za tym idzie styropian się nie ugnie?
-
-
Popularne tematy