ewa Napisano 30 listopada 2005 Udostępnij #1 Napisano 30 listopada 2005 Jestem tu pierwszy raz, chciałabym , aby ktoś wyjaśnił mi czy mogę postawić np domek działkowy czy letniskowy na działce rolnej o powierzchni 30 arów. Zaczynam już gubić się w tych wszystkich przepisach. Domek nie byłby osadzony na fundamentach. Jakie wymiary może mieć taki domek. Jadą c na działkę nie będę miała nawet gdzie schować sprzętu ogrodowego. Link do komentarza
Redakcja Napisano 30 listopada 2005 Udostępnij #2 Napisano 30 listopada 2005 Formalnie na gruntach rolnych można postawić jedynie budynki związane z produkcją rolną oraz budynek mieszkalny w strefie tzw. siedliska. Jeśli planowany budynek można zaliczyć do "gospodarczych" o powierzchni do 35 m2 to wystarczy zgłosić zamiar budowy w urzędzie powiatowym. Inne rozwiazanie to ustawienie obiektu niezwiązanego trwale z gruntem i wtedy nie będzie on klasyfikowany jako budowla (vide wóz Drzymały). Link do komentarza
ewa Napisano 3 grudnia 2005 Autor Udostępnij #3 Napisano 3 grudnia 2005 A jak postawię na tej działce domek nie związany trwale z gruntem np na bloczkach betonowych lub np na konstrukcji metalowej ( w powietrzu) to będzie to zgodne z przepisami?. Czy tylko w grę wchodzi np. wóz Drzymały? Link do komentarza
Zielona trzcina Napisano 16 maja 2009 Udostępnij #4 Napisano 16 maja 2009 Witam Pani Ewo,Udało się Pani rozwiązać ten problem?Ja niestety mam podobny: https://forum.budujemydom.pl/index.php?showtopic=7523&hl=Pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się