Skocz do zawartości

Lira / Krajobrazy

Arek i Renia

Recommended Posts

• 2 tygodnie temu...
Napisano
witam
My też właśnie ruszyliśmy z budową LIRY, mamy wylane ławy.
Stawiamy w granicy, odbicie lustrzane.
Ze zmian planowanych: kotłownia zamiast pomieszczenia gospodarczego i taras na całym tyle domu zamiast na rogu.
pozdrawiam
Napisano

Witam Cie Roll_ka ! We wtorek 13.04 zaczeliśmy mury jak skończymy do stropu to może dodamy zdjęcia icon_smile.gif ,jak nie tajemnica to w jakiej części Polski się budujesz ? Nasza budowa jest koło Lubaczowa .Pozdrawiamy Renia i Arek
  • 2 miesiące temu...
Napisano
U nas pustaki TERIVA położone ,strop zalany, murki podciągnięte , za tydzień mają zacząc robic więżbe. jak będzdzie coś na dachu to dodamy fotke icon_smile.gif.Prosimy o jakieś wasze zdięcie Pozdrawiamy
Napisano
Witam. Mam takie pytanie do pozostałych uzytkowników. Chodzi mi tutaj o wymiary poszczególnych pomieszczen i tarasu na orginalnym planie, ile na ile maja poszczególne pomieszczenia itd. Gdyz z zona sie zastanawiamy nad kupnem tego planu/domku. Pozdrawiam
Napisano
  Cytat

Witam. Mam takie pytanie do pozostałych uzytkowników. Chodzi mi tutaj o wymiary poszczególnych pomieszczen i tarasu na orginalnym planie, ile na ile maja poszczególne pomieszczenia itd. Gdyz z zona sie zastanawiamy nad kupnem tego planu/domku. Pozdrawiam

Rozwiń  

Witam Cię! Domek Lira ogólnie jest małym domkiem i pomieszczenia w środku również są niewielkie i tak PARTER ; 1.kotłownia 1,86x2,46 2.łazienka 1,26x2,00 3.pokój 2,46x3,30 4.kuchnia 2,58x 2,46 5.salon+ aneks 5,46x 3,90 PODDASZE 6.pokój 4,20x3,70 7.pokój 4,20x3,70 8.pokój 3,00x3,20 9.łazienka 2,80x2,40 pralnia 2,35x 1,00 .Wymiary mogą się lekko różnic od rzeczywistych . polecam obejrzeć rzeczywisty domek u mnie ,czy wybudowany w okolicy BARZO TO POMAGA. Pozdrawiam

Stan dzisieszy! Pozdrawiam

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
"Arek i Renia" dziekuje za odpowiedz i pomoc duzo nam to pomogło. Tez podjelismy decyzje o zakupie tego projektu nawet juz ustatlilismy zmiany które napewno wprowadzimy a za budowe chwycimy sie niestety w przyszłym roku.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Mamy więźbę, na dniach będą murowane szczyty i ściany działowe poddasza, kończone kominy, potem pokrycie dachowe. W tym roku chyba jeszcze tylko okna i drzwi zewn., wy coś więcej planujecie?
Foto stanu obecnego:

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

• 1 miesiąc temu...
Napisano
Witam. W przyszłym roku chciałbym sie chwycic budowy. Moje pytanie jest takie z czego budujecie swoje domki?Chodzi mi tu o materiał YTONG/SILKA czy POROTHERM i co taniej wychodzi? i jkaie sa kosztorysy stanu surowego otwaretgo i zamiknietego? Pozdrawiam
  • 4 tygodnie temu...
  • 2 miesiące temu...
Napisano
witam sliczny juz macie domek tez uzekł mnie bardzo i postanowilismy z mezem na zakup tylko nie wiemy jaki jest orientacyjny koszt budowy domku w stanie sturowym zamknietym badz otwartym bardzo by nam ułatwiła ta wiadomosc spawe prosze o informacje z gory dziekuje
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Witam

Domek na zdjęciach super !!!

Startuje z budowa jak tylko puszcza mrozy , mam juz zakupiona cześć materiału , projekt z przeróbka pomieszczenia gospodarczego na kotłownie , także schody się troszkę zmniejszyły i salon .
Jutro mam zamiar jechać zakupić drut zbrojeniowy i zastanawia mnie ile sztuk 12m drutu wam wyszło na ten domek ?
Murarza mam już zamówionego ceni sie 25 zł wraz z pomocnikiem od m2 muru , komin 50zlm2 , strop Ackermana 35zl m2 , co sadzicie o tych cenach ?? .
Jestem teraz na etapie szukania cieśli który wykona więźbę dachowa , jeśli ktoś może podać średni koszt drzewa na ten dach będę wdzięczny , deskowanie chce wykonać sam , cena za 1m2 dachu w Częstochowie średnio 18zl czy to duzo czy mało ?
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Pręty fi 12 - 0,9 tony na całość budowy, drzewo na dach 4600 zł (bez łat).
My czekamy na lepszą temperaturę i robimy tynki icon_smile.gif
pozdrawiam

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...