Piotrp Napisano 21 stycznia 2010 #1 Napisano 21 stycznia 2010 Ciasto:• mąka 4,5 szklanki• cukier 1,5 szklanki• masło 1,5 szklanki• dżem• jajka 6 sztuk• proszek do pieczenia 1,5 łyżki• kakao 1 łyżkaPolewa:• kakao 3 łyżki• woda 3 łyżki• cukier 1 szklanka• masło 1/2 szklankiSposób przyrządzenia:Z mąki, masła, 1 szklanki cukru oraz żółtek należy zagnieść ciasto.Podzielić je na 3 części. Do jednej części należy dodać kakao. Jasnączęść ciasta należy zapiec, wysmarować dżemem, zetrzeć na nią ciemneciasto schłodzone w lodówce i wyłożyć białka jaj ubite na sztywną pianęz 0,5 szklanką cukru. Na pianę należy zetrzeć jasne ciasto i upiec.ŻYCZĘ SMACZNEGO
Bopet Napisano 29 stycznia 2010 #2 Napisano 29 stycznia 2010 Mierzysz masło na szklanki, czy to błąd?
anerita Napisano 30 stycznia 2010 #3 Napisano 30 stycznia 2010 Wydaje mi się, że to raczej kostki margaryny
anerita Napisano 2 lutego 2010 #5 Napisano 2 lutego 2010 Ooo nie wiedziałam o tym! Jak do tej pory widuję tylko tradycyjne
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się