|
JUŻ JEST NOWE WYDANIE: MAJ 2012
Tu poczytasz i kupisz majowy numer:
![]() ![]() |
|
13.11.2009, 00:06
|
||
|
Początkujący Grupa: Uczestnik Postów: 30 Dołączył: 12.11.2009 |
czy ktoś z was ma ten wynalazek ?
będę wdzięczna za podzielenie się opinią! Czy warto w to na prawdę zainwestować ? |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
13.11.2009, 00:12
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 1 893 Dołączył: 23.02.2009 Pomógł: 20 razy |
Byam kiedyś na pokazie thermomixa. Pisaląm tu juz o tym- faktycznie daje bardzo dużo możliwosci i jedzenie z niego jest bardzo bardzo smaczne- a przygotowuje się szybko i latwo. Wtedy obiecywalam sobie że kupie thermomix do nowego domu
-------------------- ADVECO - Nadajemy kształt marzeniom - www.adveco.pl
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
13.11.2009, 01:34
|
||
|
Byam kiedyś na pokazie thermomixa. Pisaląm tu juz o tym- faktycznie daje bardzo dużo możliwosci i jedzenie z niego jest bardzo bardzo smaczne- a przygotowuje się szybko i latwo. Wtedy obiecywalam sobie że kupie thermomix do nowego domu pytanie , co jest największą zaletą - to że smacze, że zdrowe czy że szybkie? ide na tą prezentację , podobno bułeczki bedzie chłopak piekł mi zależy żeby miał jeszcze funkcje sokowirówki - dziennie kilogramy owoców u nas idą nie kupuję nic ze sklepu , troche to męczące .... moze akurat bedzie fajny ... napisze |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.11.2009, 19:00
|
||
|
Ostoja forum Grupa: Uczestnik Postów: 1 893 Dołączył: 23.02.2009 Pomógł: 20 razy |
pokaz na mnie zrobił wrażenie. Mam znajomą która go ma i bardzo dużo korzysta- a jest pracującą mamą trójki dzieci więc musi mieć wszystko szybko:) Ja to wogóle nie mam na nic czasu. Soków nigdy w domu nie robiłam zwłaszcza że moje zuchy nie tkną się niczego w czym coś pływa:) tylko z kartonu i sok babci z sokownika z wodą.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
15.11.2009, 21:32
|
||
|
pokaz na mnie zrobił wrażenie. Mam znajomą która go ma i bardzo dużo korzysta- a jest pracującą mamą trójki dzieci więc musi mieć wszystko szybko:) Ja to wogóle nie mam na nic czasu. Soków nigdy w domu nie robiłam zwłaszcza że moje zuchy nie tkną się niczego w czym coś pływa:) tylko z kartonu i sok babci z sokownika z wodą. pokaz bardzo fajny a to co po nim zostało ( na talerzach) jeszcze lepsze! Były bułeczki z masełkiem czosnkowym, zupka i deser! na prawdę smaczne . niestety, cudo to nie ma funkcji sokownika! Tak więc pomino tego że raty 0% kuszą , raczej sobie odpuszcze tym razem! Zazdroszczę tych soczków z kartonika! moje dzieciaki zadrapały by sie pewnie ... |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.11.2009, 20:56
|
||
Tajemniczy Don Pedro![]() Grupa: Uczestnik Postów: 2 399 Dołączył: 1.07.2009 Pomógł: 10 razy |
Ja chyba jestem z innej bajki, ale... nie mam pojęcia co to jest za urządzenie... W internecie przeczytałem, że to jakiś robot kuchenny... Wdzięczny będę za jakiś link z wyjaśnieniem, albo opis...
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
16.11.2009, 21:26
|
||
|
Thermomix to jest taki robot kuchenny który ma też funkcję gotowania na parze- i dużo różnych możliwości. Jest bardzo drogi (ok chyba 3800 zł) ale w pewnym sensie wart tej ceny- jesli kogoś stac- bo można w nim bardzo szybko zrobic rzeczy skądinnąd pracochłonne między innymi np ciasto na chleb (jadłam, pyszny) masło, różne zupy- kremy, (w kilkanaście minut), rozmaite ciasta, poza tym mozna w nim gotowac i piec na parze - mięso, ryby, warzywa... Możliwości jest dużo i jesli sie go bedzie wykorzystywać jest to ciekawe cudo:) Mnie kusi, nie powiem, ale zastanawiam się przy moim systemie jesli pracuje prawie cały tydzień od rana do wieczora i w nieliczne wolne wieczory musze przygotować jedzenie np na 3-4 dni- potem tylko odgrzewamy. Dla mnie wadą thermomixa jest objętośc. Ten garnek jest mały chyba ok 2-2,5 l. Przy mojej 4-osobowej rodzinie nie urządza mnie 2 litry zupy- ja potrzebuję miec zupę dla naszej czwórki minimum na 3 dni. Nie mam opcji żeby miec czas na gotowanie częściej niż 2 razy w tygodniu więc póki co gotuję po staremu i zamrażam mnóstwo rzeczy a pierogi np kupuję zawsze gotowe.
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
30.11.2009, 23:33
|
||
|
Bywa Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Kobieta Postów: 50 Dołączył: 30.11.2009 |
Sokownika nie ma ale miksuje owoce na sok i mozna tez zapasteryzowac od razu podczas robienia i w taki sposob mamy w ciagu 15-20 min 1,5l zdrowego wlasnego kubusia lub inne soki niepasteryzowane w 30 sek
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
2.12.2009, 21:35
|
||
Ostoja forum![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 592 Dołączył: 6.11.2009 |
Podobają mi sie te opisy. Zainteresuję się. A jak jest z trwałością?
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
3.12.2009, 08:04
|
||
|
Bywa Grupa: Członek Klanu wybieramydom.pl Płeć: Kobieta Postów: 50 Dołączył: 30.11.2009 |
||
|
Pomocna porada
0
|
||
6.12.2009, 15:03
|
||
|
Sokownika nie ma ale miksuje owoce na sok i mozna tez zapasteryzowac od razu podczas robienia i w taki sposob mamy w ciagu 15-20 min 1,5l zdrowego wlasnego kubusia lub inne soki niepasteryzowane w 30 sek to jest dobra informacja! własny , zdrowy kubuś dzięki za tą podpowiedź! Ja nawet słuszałam że ten wcześniejszy model jest z jakiś tam powodów lepszy ! Jezeli ktoś coś wie na ten temat to będę wdzięczna ! |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
8.12.2009, 00:00
|
||
|
to jest dobra informacja! własny , zdrowy kubuś dzięki za tą podpowiedź! Ja nawet słuszałam że ten wcześniejszy model jest z jakiś tam powodów lepszy ! Jezeli ktoś coś wie na ten temat to będę wdzięczna ! To już wszystko nie istotne, tzn który model lepszy dostałam na Mikołaja prezent od męża , zgadnijcie co ?! Thermomix ! jak przebrnę przez instrukcje/książkę kucharską to podzielę się pierwszymi doświadczeniami! póki co mój 'Mikołaj' mówi że można iść na małe doszkolenie do Pani która to cudo sprzedała ! to znaczy Pani Mikołajowej .... ale ci niektórzy faceci to umieją prezenty kobietom robić GARY!GARY i DO GARÓW |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
8.12.2009, 00:19
|
||
|
ale wiesz ekstremalnie bogatego mikołaja miałaś
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
9.12.2009, 13:19
|
||
|
Ola to sie tylko tak wydaje ze obsloga tego jest strasznie trudna Ja po prezentacjimialam od razu termomixa dla siebie i pierwsze co zrobilam to zagniotlam w nim chlebek na drugi dzien zrobilam soki i ciastka
|
|
|
Pomocna porada
0
|
||
10.12.2009, 17:27
|
||
|
Ola to sie tylko tak wydaje ze obsloga tego jest strasznie trudna Ja po prezentacjimialam od razu termomixa dla siebie i pierwsze co zrobilam to zagniotlam w nim chlebek na drugi dzien zrobilam soki i ciastka mam go już kilka dni i tak na prawdę to dzieciaki robią sobie lody i sorbety przede wszystkim! jasne że opanuję tylko troche trzeba sie przestawić i czasu na to poświęcić! podobnie było z garnkami Zeptera ! Przyznaję sie bez bicie , zepsułam sprawę ! garniki do gotowania i smazenia bez tłuszczu ale ja musiałam choć łyzeczkę podlać ! taka byłam! ale to lata temu i teraz już takich błędów nie popełnie! tutaj chyba nawet nie można ! ale dzięki za doping:) |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
27.12.2009, 23:36
|
||
Początkujący![]() Grupa: Uczestnik Płeć: Kobieta Postów: 19 Dołączył: 27.12.2009 Skąd: Kraków Pomógł: 2 razy |
Ja osobiście nie mam, ale siostra tak i jest zadowolona. Zdarza mi się u niej coś zjeśc zrobionego w Thermomixie, a czasem nawet sama coś zrobię. Z tego, co zauważyłam, to sprawdza się dobrze przy rozdrabnianiu nawet bardzo twardych produktów, w moment zagniata ciasto (pizza jest pyszna!), ma funkcję gotowania na parze, można robic dżemy, zupy są bardzo dobre... A obsługa wcale nie jest trudna jak się wydaje na początku... Jak dla mnie póki co jest za drogi, najpierw muszę wykończyc mieszkanie
Aha, siostra ma Thermomix ok. 5 lat i chyba nic się jej jeszcze nie zepsuło... |
|
|
Pomocna porada
0
|
||
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2012, 14:06 |