gerwazy Napisano 18 listopada 2009 Udostępnij #1 Napisano 18 listopada 2009 Jak w temacie jak sie do tego zabrać ,do dyspozycji mam łaty 5x6 i2,5x5.Jak je przykręcać z boku legara czy też z góry prosze o wypowiedzi doświadczonych . Link do komentarza
Redakcja Napisano 20 listopada 2009 Udostępnij #2 Napisano 20 listopada 2009 Legary poziomuje się przez "podklinowanie" w miejscu ich oparcia. Stare belki można ewentualnie wzmocnić przybijając łaty od góry. Link do komentarza
gerwazy Napisano 20 listopada 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 20 listopada 2009 Są to legary stropowe w poniemieckim budynku ,a jeśli łaty wypoziomuje z boku legarów pozwoli to na stabilną podłoge ??? Link do komentarza
Mathir Napisano 22 listopada 2009 Udostępnij #4 Napisano 22 listopada 2009 gerwazy, a nie dałoby się twojego problemu sfotografować i umieścić na forum? Fachowcom łatwiej byłoby zająć stanowisko Link do komentarza
gerwazy Napisano 24 listopada 2009 Autor Udostępnij #5 Napisano 24 listopada 2009 Tak jak to widać na foto jak sie do tego zabrać. Link do komentarza
Redakcja Napisano 26 listopada 2009 Udostępnij #6 Napisano 26 listopada 2009 Z pewnością nie można prostować legarów poprzez przybicie łat z boku - z czasem gwoździe, bądź wkręty poluzują się i podłoga zacznie chodzić. W pytaniu nie ma informacji o jakie poziomowanie chodzi i o ile cm - czy legary leżą krzywo czy maja nierówną powierzchnię. Ponadto warto podać, co ma być na nich układane - deski, płyty OSB? Link do komentarza
gerwazy Napisano 26 listopada 2009 Autor Udostępnij #7 Napisano 26 listopada 2009 Więc tak każdy legar idzie w swoją strone cieżko mi powiedzieć ile cm jest do poziomu wstępne pomiary to między 1 oraz ostatnim 5 cm układana bedzie na nich płyta osb i parkiet Link do komentarza
Redakcja Napisano 27 listopada 2009 Udostępnij #8 Napisano 27 listopada 2009 Cytat Więc tak każdy legar idzie w swoją strone cieżko mi powiedzieć ile cm jest do poziomu wstępne pomiary to między 1 oraz ostatnim 5 cm układana bedzie na nich płyta osb i parkiet Pod poszycie z płyt OSB najwygodniej będzie wyrównać legary przy użyciu podkładek drewnianych bądź z płyty HDF, o odpowiednio dobranej grubości, rozstawionych, co 40 - 50 cm wzdłuż legarów. Link do komentarza
gerwazy Napisano 29 listopada 2009 Autor Udostępnij #9 Napisano 29 listopada 2009 Dziękuję za porady Link do komentarza
KAROI Napisano 30 listopada 2009 Udostępnij #10 Napisano 30 listopada 2009 Ja też dziękuję, bo skorzystałem przy okazji Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się