lukikrakow Napisano 13 sierpnia 2009 #1 Napisano 13 sierpnia 2009 WitamProszę o poradę jakie podłoże pod blaszak 3x5. Myślałem o jakimś tłuczniu lub wylewce betonowej.Jak zrobić taką wylewkę żeby nie pękała? ( gr. podsypki, gr betonu, zbrojenie??)PozdrawiamPs. Mam nadzieję, że temat może być w tym dziale ??
janekluki Napisano 13 sierpnia 2009 #2 Napisano 13 sierpnia 2009 Cytat WitamProszę o poradę jakie podłoże pod blaszak 3x5. Myślałem o jakimś tłuczniu lub wylewce betonowej.Jak zrobić taką wylewkę żeby nie pękała? ( gr. podsypki, gr betonu, zbrojenie??)PozdrawiamPs. Mam nadzieję, że temat może być w tym dziale ?? masz dwie mozliwosci albo idziesz w koszty robisz podsypke zbroisz teren i wylewasz przynajmniej B20 albo robisz podsypke dajesz suchy bton na to koszta brukowa i stawiasz garaz
lukikrakow Napisano 13 sierpnia 2009 Autor #3 Napisano 13 sierpnia 2009 Cytat masz dwie mozliwosci albo idziesz w koszty robisz podsypke zbroisz teren i wylewasz przynajmniej B20 albo robisz podsypke dajesz suchy bton na to koszta brukowa i stawiasz garaz Chyba kostka droższa?? A tego betonu B20 ile 7cm? 10cm? 15cm? Co na podsypkę ?
tornado17 Napisano 13 sierpnia 2009 #4 Napisano 13 sierpnia 2009 Cytat WitamProszę o poradę jakie podłoże pod blaszak 3x5. Myślałem o jakimś tłuczniu lub wylewce betonowej.Jak zrobić taką wylewkę żeby nie pękała? ( gr. podsypki, gr betonu, zbrojenie??)PozdrawiamPs. Mam nadzieję, że temat może być w tym dziale ?? A ten blaszak do czego chcesz wykorzystywać?
janekluki Napisano 13 sierpnia 2009 #5 Napisano 13 sierpnia 2009 Cytat Chyba kostka droższa?? A tego betonu B20 ile 7cm? 10cm? 15cm? Co na podsypkę ? betonu ze zbrojeniem min 10cm ,ale to zalezy co tam bedziesz robił ,a kostka to na ogół wychodzi taniej
lukikrakow Napisano 13 sierpnia 2009 Autor #6 Napisano 13 sierpnia 2009 Cytat A ten blaszak do czego chcesz wykorzystywać? Blaszak potrzebny na budowę ( może później w nim będe samochód parkował). Znalazłem przed chwilą na allegro kruszywo łamane 0-31 mm za 28zł tona. Może tego by dać z 15 cm?? A jak się zdecyduje po budowie na zostawienie blaszaka to sie płytę na tym zrobi.Co myślicie? A przy okazji utwardził bym tym samym materiałem drogę dojazdowa.
tornado17 Napisano 14 sierpnia 2009 #7 Napisano 14 sierpnia 2009 Cytat Blaszak potrzebny na budowę ( może później w nim będe samochód parkował). Znalazłem przed chwilą na allegro kruszywo łamane 0-31 mm za 28zł tona. Może tego by dać z 15 cm?? A jak się zdecyduje po budowie na zostawienie blaszaka to sie płytę na tym zrobi.Co myślicie? A przy okazji utwardził bym tym samym materiałem drogę dojazdowa. Zrobisz jak chcesz, ale...1) Wwieźć gruz łatwo, gorzej go wywieźć (koszt załadowania i wywiezienia - szkoda kasy) - po budowie i tak zostanie Ci dużo gruzu i innych odpadów, które będziesz mógł ew. pod blaszak zagospodarować (albo wywieźć, kontener kosztuje ok. 400 - 500 zł),2) Pewny jesteś, że samochód będziesz chciał parkować i w dodatku w tym miejscu, w którym postawisz blaszak ? (na mój gust, to koncepcja Ci się może jeszcze kilkakrotnie zmienić),3) U siebie zrobiłem tak: postawiłem blaszak na ziemi (łąka), którą uprzednio wyrównałem. Ponieważ mocno wieje (sąsiadom zwiało blaszak), z prętów zrobiłem długie szpilki, którymi przyczepiłem do podłoża dolną ramę blaszaka (jak w namiocie) i obciążyłem ją dodatkowo kamieniami i cegłami. Po budowie blaszak sprzedałem.Życzę powodzenia
Jan_13 Napisano 16 września 2009 #8 Napisano 16 września 2009 Moim zdaniem punkt 2 i 3 popprzedniego postu, to strzały w sedno problemu. Pozdrowienia tornado17
KAROI Napisano 17 września 2009 #9 Napisano 17 września 2009 tornado17 rozgryzł problem Nic dodać, nic ująć...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się