Skocz do zawartości

Projekt ogrodu

Recommended Posts

Napisano
Witam,wreszcie mam ogród i to wcale nie tak drogo-no w porównaniu z cenami w Krakowie.Mnie polecono i ja też mogę polecić wam górala z Sącza 696631616,przyjechał,popatrzył,zrobił mi kosztorys i już miałem ogród.Ceny planu też były ok ,u nas w Krakowie wizualizacja na komputerze,plan w skali 1:100 w kolorze i jeszcze lista roślin to koszt rzędu od 3000tyś-w zależności od tego jaki duży jest teren i co ma być w tym ogrodzie-czyli poziom skomplikowania ,a ja zapłaciłem połowę ceny i był ok.Teraz mam najoryginalniejszy ogród na osiedlu -wszyscy się pytają kto to robił,no ale facet tyle czasu pracował na zachodzie przy tym ,że się nie dziwię ,że ma takie doświadczenie.Przy tym możesz zamówić tylko plan a zrobić sobie ogród sam,można też zamówić sobie plan pocztą-wystarczy im wysłać zdjęcia terenu-bo robią z nich wizualizację ,no i mapkę w skali-mój kolega tak zrobił,bo plany w Warszawie też drogie.Pozdrawiam
  • 5 miesiące temu...
Napisano
Witam

Ja mogę z czystym sumieniem polecić twój ogród marzeń
Aukcję znalazłem na allegro, zadzwoniłem i spotałem się.
Pani, która projektuje to studentka V roku, ale zrobiła już kilka projektów i widać, że zna się ma rzeczy. Muszę podkreślić, że nie należę do "łatwych" klientów, ale zostałem w pełni usatysfakcjonowany:) - projekt, jaki otrzymałem był bardzo czytelny, prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że będzie zawierał tyle rzeczy (rzut, spis roślinności (po łacinie także), zdjęcia roślin, wizualizację 3D, widok z lotu ptaka, film o pielęgnacji trawnika....). Moja działka ma powierzchnię 16 arów a zapłaciłem jakieś 1500zł ze wszystkim. Jak wcześniej się dowiadywałem, to ceny to nawet 3 zł/m!! Także opłaca się.
  • 4 miesiące temu...
Napisano
  Cytat

Witam

Ja mogę z czystym sumieniem polecić twój ogród marzeń
Aukcję znalazłem na allegro, zadzwoniłem i spotałem się.
Pani, która projektuje to studentka V roku, ale zrobiła już kilka projektów i widać, że zna się ma rzeczy. Muszę podkreślić, że nie należę do "łatwych" klientów, ale zostałem w pełni usatysfakcjonowany:) - projekt, jaki otrzymałem był bardzo czytelny, prawdę mówiąc nie spodziewałem się, że będzie zawierał tyle rzeczy (rzut, spis roślinności (po łacinie także), zdjęcia roślin, wizualizację 3D, widok z lotu ptaka, film o pielęgnacji trawnika....). Moja działka ma powierzchnię 16 arów a zapłaciłem jakieś 1500zł ze wszystkim. Jak wcześniej się dowiadywałem, to ceny to nawet 3 zł/m!! Także opłaca się.

Rozwiń  

Faktycznie obsługa... pełen wypas!

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Czyli - da się...    
    • W tapetach mam bardzo duże doświadczenie, ale na suficie nigdy nie kleiłem i ciężko mi sobie to wyobrazić. Ewentualnie nie kleić z rolki, a z małych kawałków np. 53x100cm, to wtedy jeszcze jako tako.   Przydałby się uchwyt na rolkę tapety, albo druga osoba, która by tą rolkę trzymała.
    • No wyszło petarda i nic się z tym nie dzieje. 
    • Oto instrukcja krok po kroku, jak skutecznie odszarzyć i odnowić taras drewniany za pomocą Osmo -Gel 6609:     Krok 1: Przygotowanie tarasu Usuń meble ogrodowe i inne przedmioty z tarasu. Zamiataj taras, aby usunąć luźny brud, liście i inne zanieczyszczenia. Dokładnie zwilż powierzchnię wodą – to pomoże żelowi równomiernie wniknąć w drewno. Zabezpiecz metalowe elementy i rośliny – przykryj je np. folią, aby uniknąć uszkodzeń przez preparat. Krok 2: Aplikacja Osmo żel do odszarzania ;6609 Dokładnie wymieszaj preparat przed użyciem. Nałóż żel obficie pędzlem lub szczotką wzdłuż słojów drewna. Żel ma konsystencję zapobiegającą ściekaniu, więc nadaje się również na powierzchnie pionowe. Pozostaw żel na około 20 minut, nie dopuszczając do jego wyschnięcia. W razie potrzeby możesz lekko zwilżyć powierzchnię wodą w trakcie działania. Krok 3: Czyszczenie powierzchni Po upływie 20 minut, wyszoruj powierzchnię szczotką tarasową (np. Osmo szczotka do tarasów) zgodnie z kierunkiem słojów drewna. Dokładnie spłucz wodą, najlepiej z użyciem węża ogrodowego lub myjki niskociśnieniowej. Pozostaw drewno do całkowitego wyschnięcia – minimum 24–48 godzin. Krok 4: Ochrona drewna po odszarzeniu Po wyschnięciu drewna, zabezpiecz taras odpowiednim olejem do drewna Osmo, np.: Osmo Tarasowy Olej Ochronny (dla naturalnego wyglądu) Osmo Olej do tarasów z pigmentem (jeśli chcesz odświeżyć kolor) Aplikuj olej cienką warstwą pędzlem lub aplikatorem do oleju, zgodnie z instrukcją producenta. Wskazówki dodatkowe: Pracuj w pochmurny, ale suchy dzień – nie stosuj środka w pełnym słońcu ani przed deszczem. Nie rozcieńczaj żelu – produkt jest gotowy do użycia. Wydajność: ok. 10 m² z 1 litra przy jednej aplikacji (w zależności od stopnia poszarzenia). Chcesz, żebym przygotował z tego wersję do druku lub do umieszczenia na stronie/sklepie?
    • Ostatnio wchodzę na poddaszę pod wieczór, a nagle się zachmurzyło, drzwi na przestrzał otwarte. Ubieram podkoszulek i nie wiem o co chodzi, bo podkoszulek mokry. Patrzę na higrometr, a tu 89%. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...