55 minut temu, Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne napisał:Chyba najrozsądniej będzie zamontować w szafce pod zlewem w tej nowej kuchni łazienkową pompę do ścieków.
Też myślałem o takim rozwiązaniu, tylko mam wątpliwości, jak to "zagra" we współpracy z pompą ze zmywarki
W instrukcji nie ma podanej pojemności komory, z której pompa ma wypompowywać zawartość... podane są tylko wysokości warstwy wody, przy których ma zadziałać pompa...
Pomimo, że do zlewozmywaka nikt rozsądny nie wyrzuca resztek, to pomyślałbym raczej o urządzeniu z rozdrabniaczem...
Nie wiem jaki może być zakres remontu w pomieszczeniu żółtym, ale myślałem raczej o zrobieniu kanału w podłodze i przeciągnięciu rurki pod podłogą... o ile pod otworem drzwiowym nie są przeciągnięte z korytarza rurki do zasilania grzejnika pod oknem...
Ale pomysł zainstalowania rurki odpływowej pod sufitem - może we fragmencie podwieszonym i dodatkowo zawierającym oświetlenie ledowe () - jest chyba mniej inwazyjny...
Bo można pomyśleć też o rurce fi 40 pod ścianą pod oknem żółtej kuchni i pod ścianą tą dwumetrową w zabudowanym cokoliku...
11 godzin temu, animus napisał:A przypadkiem nie mieszka pan na parterze?
Zapewne pomyślałeś o przewiercie do piwnicy i tam dołączeniu odpływu do kanalizacji?
Dobry pomysł, ale ile przy tym będzie biurokracji z zarządcą budynku strach się bać