andzia401 Napisano 17 października 2024 #1 Napisano 17 października 2024 Witam, na świeżej elewacji w rogu pod balkonem pojawiły się przebarwienia wygląda to jak brudne. Z czego może to wynikać? Wykonawca twierdzi że to dojdzie do siebie, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Czy można to jakoś poprawic np położyć ponownie tynk na te ścianę?
podczytywacz Napisano 17 października 2024 #2 Napisano 17 października 2024 Kiedy to było tynkowane, ile dni temu? Jaka była/jest pogoda?
andzia401 Napisano 17 października 2024 Autor #3 Napisano 17 października 2024 Niecały tydzień temu. Właśnie podczas kładzenia tego odcinka zaczął padać deszcz. Nigdzie indziej plam nie ma, jest położone ładnie
podczytywacz Napisano 17 października 2024 #4 Napisano 17 października 2024 Może faktycznie ściana musi dogłębnie doschnąć... Na takim kawałki zdążysz później ewentualnie położyć nową warstwę tynku... Myślę że masz wiaderko zachomikowane...
Arielnow99 Napisano 18 października 2024 #5 Napisano 18 października 2024 Ja testuję właśnie na elewacji u rodziców środek do czyszczenia dachu i elewacji od TENZI. Ktoś mi go polecił wcześniej i aż sam jestem ciekawy jak zadziała. Ale tutaj u rodziców elewacja ma już 15 lat, może to kwestia dobrego wyschnięcia - faktycznie?
andzia401 Napisano 18 października 2024 Autor #6 Napisano 18 października 2024 Ja mam wrażenie że to jest jakiś błąd, źle roztarty tynk albo jakaś reakcja zaszła bo była za duża wilgotność powietrza jak był kładziony tynk na tym odcinku. Tynk silikatowy podobno jest bardzo wrażliwy na warunki atmosferyczne. Poczekam jeszcze kilka dni i zobacze.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się