Skocz do zawartości

Historia edycji

rawracer

rawracer

52 minuty temu, retrofood napisał:

Dobrze radzę, abyś to zrobił od nowa i porządnie. 

https://budujemydom.pl/instalacje/instalacje-elektryczne/a/21467-bezpuszkowa-instalacja-elektryczna-to-podstawa

Mogło.

O jakiej siatce mowa?

Napisałem co jest obecnie .

Teraz są wszystkie gniazdka na jednym obwodzie ,co trochę jest nie bardzo .

Podzielę obwody gniazdek na 3 pokoje osobno .

Oświetlenie 3 pokoi na kolejnym obwodzie .

Oświetlenie przedpokój ,kuchnia ,łazienka i WC kolejny obwód.

Dwa obwody gniazdek kuchnia 

Dwa obwody gniazdek łazienka 

A siatkę chce wtapiać na całe ściany bo spękania są duże i wszędzie .

Siatka chyba nylonowa ? Czy włókno szklane.

rawracer

rawracer

50 minut temu, retrofood napisał:

https://budujemydom.pl/instalacje/instalacje-elektryczne/a/21467-bezpuszkowa-instalacja-elektryczna-to-podstawa

Mogło.

O jakiej siatce mowa?

Siatka chyba nylonowa ?

rawracer

rawracer

42 minuty temu, retrofood napisał:

Mogło.

O jakiej siatce mowa?

Siatka chyba nylonowa ?

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• W lazience podloga z OSB 25 mm, na tej podlodze brodzik 4 cm grubosci, obok plyty brodzika panele ogrzewania podlogowego 1,8 cm grubosci na plytach dfe na nich plyta  0,8 cm fibercement i terakota.   Teraz pytanie jak tu wykonac i czym najlepiej hydroizolacje zwlaszcza na styku brodzik-podloga.   Pod brodzik chce dac mate hydro czy moze lepiej dac mate na cala powierzchnie osb a nastepnie na plyte fibercement dac folie w plynie ?   Jak Wy byscie rozwiazali taka sytuacje ??    
    • Do czego służy ten Czy jest, czy musi być ogrzewany? Co w nim się robi? Co w nim "garażuje"?
    • A dlaczego nie powinny, bo co się stanie?, w tych rurkach będzie ogień walił czy coś bardziej gorącego?.   Ciekawe po co?, żeby było drożej?.
    • Dziękuję za odpowiedź. Jednak trochę ona brzmi jak gotowy szablon. Tym bardziej tak uważam ponieważ przesyła mi Pan instrukcję pomimo że napisałem że jako jedyny byłem przeciwny blachy trapezowej z filcem na tego typu budynku. A skoro byłem przeciwny to tym samym musiałem znać zasady i wytyczne montażu takiej blachy.    Blacha która jest zamontowany to produkt firmy Blachotrapez.        To że ten dach jest niewłaściwie zrobiony to jest to mi wiadome. Znak również wytyczne co do montażu blachy trapezowej z filcem.      Zależało mi bardziej na odpowiedzi czy można coś z tym dachem jeszcze zrobić. Jeżeli można to co należy zrobić? Reklamacja na źle wykonaną pracę nie wchodzi w grę ponieważ po tym wszystkim widać że firma nie ma pojęcia co i jak.    Jeżeli można coś zrobić we własnym zakresie żeby ten dach funkcjonował poprawnie to będę wdzięczny za wskazówki.    Jeszcze raz będę wdzięczny za dalsze wskazówki.                   
    • Tak, cała sciana. Grubość to jakie 6cm. A odległość od ścian to od 4 do 8 cm, lekko krzywe są, że tak powiem.    Rozumiem, że płyty ani profile nie powinny stykać się z rurami, będzie 1cm luzu ale i tak koło rur chce założyć czerwone plyty. To jest ok?
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...