Skocz do zawartości

Historia edycji

retrofood

retrofood

U sąsiada wzdłuż płotu rosną tuje, trochę zaniedbane. To taka gęstwinę, że nawet kot tam nie wejdzie, więc mazurki mają się dobrze. Latem częściej je słyszę niż widzę. A gniazda też mają u sąsiada, pod falami blachodachówki na domu. Prawie każda fala od mojej strony (północnej) jest wykorzystana. Słońce mało dogrzewa tę stronę, to się nie upieką.

retrofood

retrofood

U sąsiada wzdłuż ;lotu rosną tuje, trochę zaniedbane. To taka gęstwinę, że nawet kot tam nie wejdzie, więc mazurki mają się dobrze. Latem częściej je słyszę niż widzę. A gniazda też mają u sąsiada, pod falami blachodachówki na domu. Prawie każda fala od mojej strony (północnej) jest wykorzystana. Słońce mało dogrzewa tę stronę, to się nie upieką.

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Nie całkiem chodzi o to, czy cos czuć. Bardziej by mnie interesowało takie coś, ze jak na przykład spuszcza się wodę ze spłuczki, to słychać bulgotanie z syfonu w umywalce. Albo w zlewie w kuchni. Chodzi o to, czy przy spuszczaniu wody skądkolwiek, nie wytwarza się podciśnienie, albo nadciśnienie w innym miejscu. Bo takie zjawiska właśnie powodują chwilową nieszczelność syfonów i wydostawanie się gazów.      A tak w ogóle, to do smrodów kup sobie ozonator.  Tylko czytaj dokładnie instrukcję i przestrzegaj, żebyś rodziny nie wytruł.
    • Konopie będę podlewał. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Może... Odpływ ma syfon z niewielką pojemnością, woda podgrzewana od podłogi szybko odparowuje i zamknięcie hydrauliczne nie działa... Na początek zrób doświadczenie - zakręć na parę dni zasilanie pętli grzejącej kabinę, napełnij syfon wodą i wlej parę kropli oleju (olej wytworzy na powierzchni wody film, utrudniający odparowanie wody w syfonie), choćby i jadalnego... Po każdym użyciu kabiny kapnij kilka kolejnych kropli oleju...   Odpływ liniowy kieruje wodę wprost do pionu, czy jest po drodze połączony z jakimś odpływem z umywalki na przykład, czy odpływem z pralki? Jak wygląda schemat połączeń w kanalizacji?   A tak w ogóle kiedy zaczęła się Twoja walka ze smrodem? Wiążesz to z rozpoczęciem sezonu grzewczego?
    • Witam  Tak ma odpowietrzenie kanalizacji Fachowiec  który robił całą instalację był wzywany kilku krotnie do tego i nie może znaleźć przyczyny , ja sprawdzałem te odpowietrzenie to czuć smród z rury która wychodzi do dachu  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...