RozwińNie o to chodzi - nie 17.5 stopnia - tylko 17. 1 stopnia. 1/10 stopnia to nie to samo co 4/10 stopnia
RozwińTak masz rację
17,04 to nie 17,4
przepraszam
Zenek czego nie rozumiesz ?????
Przyznałem się do błędu, podałem wartość prawidłową, przeprosiłem.
No kurna więcej się zrobić nie da.
RozwińAle biegi robić równej szerokości??
zależy od wizji możesz zrobić dół na 150 a górę na 48 tylko jaki w tym sens ?
szerokość poniekąd wymuszają balustrady albo montujesz z góry i ciągi mogą do siebie dochodzić albo od czoła i między ciągami musi być przerwa
Przy schodach powtarzalność i symetria wskazana - wtedy wchodzisz po schodach jak musisz zacząć myśleć że wchodzisz po schodach to to już nie jest wygodne wchodzenie
jak zaczniesz wyciągać u góry to - jak się dopatrzyłem zaczniesz wychodzić z drzwi ( średnia opcja )
Natomiast na dole masz sporo miejsca
czerwoną linią zaznaczyłem początek ciągu komunikacyjnego czyli idziesz i o nic się nie rozbijasz
Pytaniem jest czy przewidujesz drzwi na schody czy schody będą otwarte
względnie czy opcja drzwi w biegu schodów stanowią alternatywę ?
Wstawiłeś fragment rzutu poziomego i trochę ciężko ogarnąć czy gdzieś z czymś nie zacząłem kolidować .
możesz przyjąć jakieś założenia , ale i tak zweryfikuje je majster .
Jeszcze raz napiszę nie ma lepszego sposobu na rozmierzenie schodów niż bazgranie po ścianach i to też przez osobę która przynajmniej jakieś pojęcie ma - bo schody to wredny temat
Musisz znać grubość izolacji na stropie + grubość posadzki + grubość wykończenia a i tak zaś będzie trzeba na kaflach to korygować jednak lepiej skorygować 1 czy 2 cm niż pół wys. stopnia