Skocz do zawartości

Historia edycji

wally017

wally017

Cytat

Z barwnikiem i dolewka na oko nigdy nie dorobisz kolejnej farby takiej samej.

Ale wyszła bardzo podobna :D końcowy efekt jest całkiem spoko anyway

Cytat

Po pędzlu wyjdzie kicha, nie maluje sie pędzlem  tylko wałkiem

Były takie miejsca (głównie na otynkowaniu komina), z którymi wałek po prostu nie chciał rozmawiać, nieważne jak bardzo bym go nie "nasączył" i nie przyciskał podczas malowania. Natomiast w różne drobne wgłębienia czy wokół kołków/gwoździ po prostu nie wchodził - te "plamy" uzupełniłem pędzlem z konieczności. Mam nadzieję, że wyschną, bo są podejrzanie długo ciemniejsze od reszty :icon_confused:

Cytat

Unigrunt spowodowałby to że farby by starczyło

Czy ja wiem? Unigrunt rozcieńczyłbym wodą pół na pół, "Pro Grunt" waliłem bez rozprowadzania, wyszło na jedno. A farby miałem zapas, wystarczyło pobawić się w Magdę Gessler i bełtać z barwnikiem kilka razy do uzyskania najbardziej podobnego koloru ;)

Wkrótce zabieram się za ścianę naprzeciwko - tę poklejoną Goldbandem, przy drzwiach. Powtórzę kolejność, żeby nie spierniczyć sprawy: gruboziarnisty papier -> unigrunt -> gładź -> drobniejszy papier -> unigrunt -> farba?

wally017

wally017

Cytat

Z barwnikiem i dolewka na oko nigdy nie dorobisz kolejnej farby takiej samej.

Ale wyszła bardzo podobna :D końcowy efekt jest całkiem spoko anyway

Cytat

Po pędzlu wyjdzie kicha, nie maluje sie pędzlem  tylko wałkiem

Były takie miejsca (głównie na otynkowaniu komina), z którymi wałek po prostu nie chciał rozmawiać, nieważne jak bardzo bym go nie "nasączył" i nie przyciskał podczas malowania. Natomiast w różne drobne wgłębienia czy wokół kołków/gwoździ po prostu nie wchodził - te "plamy" uzupełniłem pędzlem z konieczności. Mam nadzieję, że wyschną, bo są podejrzanie długo ciemniejsze od reszty :icon_confused:

Cytat

Unigrunt spowodowałby to że farby by starczyło

Czy ja wiem? Unigrunt rozcieńczyłbym wodą pół na pół, "Pro Grunt" waliłem bez rozprowadzania, wyszło na jedno. A farby miałem zapas, wystarczyło pobawić się w Magdę Gessler i bełtać z barwnikiem kilka razy do uzyskania najbardziej podobnego koloru ;)

Wkrótce zabieram się za ścianę naprzeciwko - tę poklejoną Goldbandem, przy drzwiach. Powtórzę kolejność, żeby nie spierniczyć sprawy: gruboziarnisty papier -> unigrunt -> gładź -> unigrunt -> farba?

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...