Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Chodzi o rury do wentylacji łazienek. Jedna z łazienek na parterze, prawie gotowa, druga jest planowana, leży dokładnie nad nią. W suficie dolnej przekułem otwór, przez który będzie przechodziła wentylacja mechaniczna pionowo, w narożniku górnej, planowanej na późniejszy etap(jakieś 2,5 m.). Dalej, wciąż pionowo, przejdzie przez sufit z płyt G-K (ocieplenie poddasza) i ponad wełną mineralną, już poziomo przez około 2 m. dojdzie do kominka. Wentylacja drugiej, planowanej na poddaszu łazienki, to oddzielny, krótszy odcinek (jakieś 1,5 m.) rury. Początek jej będzie na suficie w ociepleniu poddasza a potem skręt 90 stopni do poziomu ponad ociepleniem i połączenie z drugim kominkiem. Średnica obu rur to 110 mm. ( zwykłe kanalizacyjne). Druga łazienka jest raczej opcjonalna, w planach na "za kilka lat", ale już teraz zrobię wentylację, żeby później nic już nie przerabiać w ociepleniu. Pion odpowietrzający rurę kanalizacyjną, która jest pod podłogą domu na parterze. Są dwie takie rury. Później zrobię kilka zdjęć. Myślę o trzech pomieszczeniach na poddaszu, przedzielonych ściankami działowymi z płyt G-K. Jedno z nich to planowana, druga łazienka z ogrzewaniem podłogowym, dwa pozostałe to zwykłe składziki, teraz nieogrzewane będą. W przyszłości może zrobię z mich pokoje.
-
Przez żeliwny czop · Napisano
piętro 6, budynek z wielkiej płyty z lat ok 65, sufit jak sufit, a hydraulika na ten moment tak zrobiliśmy. Póki co plastik włożyliśmy żeby gruz do dzoury nie wpadał, co dalej to nie wiem, kupiliśmy beton, w planach byłoby zabetonowanie samej dziury ale nie wiem -
Przez podczytywacz · Napisano
Gdzie to? co to? W jakim budynku? Które piętro? Pokaż swój sufit... Jak jest PO USUNIĘCIU? -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Krystyna: Jaka jest cena mniejszej płyty -
Podczas najważniejszych targów wnętrz i budownictwa - BAU w Monachium zaprezentowano innowacyjne, pierwsze na świecie ściany mineralne Afirmax Modee. Za projektem stoi polska firma Decora, właściciel marek Arbiton i Afirmax. Afirmax Modee otwiera całkiem nową kategorię produktów - mineralne panele ścienne, które bez trudu można samodzielnie położyć zarówno w nowo wybudowanym mieszkaniu jak i na przykład na istniejących płytkach łazienkowych. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wykanczanie/sciany-wewnetrzne/a/113609-rewolucja-w-designie-scian-afrimax-modee
-
-
Popularne tematy