Opinie na temat firm: Gomar z Radomia, Tora z Częstochowy
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Dariusz1990 · Napisano
Z ciekawości czy udało się rozwiązać problem? Jeżeli tak to co koniec końców poskutkowało? Mam podobna sytuację, sufit podwieszany i słyszę kroki z góry, czasami trzask drzwi, drzwi wejściowe. Chociaż wydaje mi sie ze nie jest to problem samego sufitu a podłogi. Bo w jednym pokoju nie mam sufitu podwieszanego i nadal słychać kroki. Nie jest to bardzo głośne ale nadal słyszalne i dość irytujące. Wcześniej mieszkałem w domu wiec nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia, mam nadzieję ze tak, bo w innym wypadku będzie trzeba myśleć wyprowadzce -
Temat jest dość skomplikowany, zwłaszcza w kontekście niedawno wykonanych wykopów pod budynek oraz obecności izolacji z jednym z boków. Zastanawiam się też nad prawidłowym zagęszczeniem gruntów nasypowych oraz warstw podłoża, co jest kluczowe dla stabilności konstrukcji. Zamiast bloczków silikatowych, rozważyłbym wylanie ławki na belce żelbetowej, co zapewni większą trwałość i stabilność, raz obłożenie całości okładzinami z cegiełek. Pod spód belki z betonu należy położyć izolację paroszczelną, a całość przed obłożeniem pokryć hydroizolacją w płynie stosowaną na zewnątrz, co zabezpieczy beton przed wilgocią i podciąganiem wody z gruntu. Na koniec, warto pamiętać, że konstrukcja nie będzie komfortowa w użytkowaniu bez poduszek lub innych podkładek dla użytkowników. Bez tego, siedzenie na takiej ławce będzie nieprzyjemne, zwłaszcza podczas chłodniejszych dni.
-
Przez voyager2550 · Napisano
Na deski trafia gruba folia budowlana, która zabezpieczy je przed betonem. Będzie zdecydowanie mniej czyszczenia po rozszalowaniu. Dodatkowo nie będzie szczelin pomiędzy deskami, tak więc na budowie będzie czyściej, zaś cała wilgoć pozostanie w betonie. Udało się również zacząć wciągać pręty na górę. -
Chciałem wykonać estetyczny parapet z pełnych cegieł, kosztem mostka termicznego w tym miejscu. Obawiam się natomiast, że jeśli zamiast pełnych cegieł zastosowałbym parapet z płytek ceramicznych o grubości ok. 2 cm, to przy obciążeniu – na przykład gdyby ktoś na nim usiadł – istnieje ryzyko pęknięcia. Bardziej jednak zastanawiam się nad kwestią posadowienia fundamentu na pospółce, jak wspomniałem powyżej.
-
Przez MariuszBudowa · Napisano
???? Ok filigrany z fabryki koszt większy strop lany wykonany samodzielnie koszt dużo niższy 👌
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się