Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
I to można wyraźnie podkreślić. Poza tym folia nie emituje żadnych wyziewów, które mogą przenikać latami do powietrza wewnątrz pomieszczeń. Natomiast papa to węglowodory aromatyczne, które to (cytat za Wikipedią)
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Potwierdzam, nie ma co zwracać uwagi przez wzmacnianie drzwi. To niestety sygnał, że za nimi jest coś cennego. Czyli warto to ukraść. Te drzwi są zaś i tak beznadziejne. Czego by z nimi nie robić, to i tak nikogo nie powstrzymają. -
W projekcie jest opisany raczej tylko efekt końcowy. Wytycznych co do sposobu prowadzenia prac bym się tam nie spodziewał. -
Rzecz w tym, że jako izolacja podłogi na gruncie papa wcale nie będzie lepsza niż folia PE. Tu nie mamy naporu wody gruntowej, jedynie ograniczone przenikanie wilgoci. Folia tworzy zaś ciągłą warstwę, ewentualnie z niewielką liczbą połączeń. W przypadku papy połączeń jest zaś znacznie więcej, a to one są najsłabszym elementem. -
Przez podczytywacz · Napisano
Jeżeli nadal masz zamiar wzmacniać te drzwi, to rób to po cichutku, tak coby okoliczna żulia nie dowiedziała się o tym, bo dla nich będzie to sygnał, że warto tu przy najbliższej okazji zajrzeć... I zrób to tak, coby nie było na zewnątrz śladu, że są te drzwi wzmocnione - czyli wszelkie działania typu od razu sobie odpuść... Radzę to z doświadczenia... Kiedyś miałem w piwnicy drzwi ażurowe z listew drewnianych i trzymałem w niej rower, przetwory i inne "przydasie" i nikt się nie zainteresował tą zawartością piwnicy... I po jakimś czasie postanowiłem zasłonić ten "ażur" kartonem z pudła po telewizorze... Dokładnie następnego ranka nie było drzwi na swoim miejscu, roweru, kilku "przydasiów" A Ty, zapewne jako @Piotr_Budowniczy masz zamiar budowlane "przydasie" tam przetrzymywać...
-
-
Popularne tematy