Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
I powtórzę, bo nie zostałem zrozumiany. Granice tej gładzi na powierzchni płyty jest trudno dobrze doszlifować, bo najczęściej zahacza się też o papier i go "maceruje' przy okazji, co bywa widoczne po malowaniu.
-
A dlaczego producent nie jest zobowiązany uprzedzić nas o czekających problemach? Przecież nabywca w cenie towaru płaci za jego utylizację. I teoretycznie każdy sprzedawca ma obowiązek ode mnie ten zużyty towar odebrać. Tyle, ze przeważnie tego sprzedawcy już nie ma... Ale ja nie mam wyboru kupując pastę do zębów w kartonowym pudełku. Muszę za nie zapłacić i natychmiast je wyrzucić, bo przecież sama tubka doskonale wystarczy. Bez kolorowego pudełka, które służy jedynie do wypchnięcia tubki ze sklepu. Bzdura! Droga państwa policyjnego i mnożenie kontroli to droga donikąd. Temat przepracowany w setkach dyktatur. Zamiast walczyć ze skutkami, trzeba usuwać przyczyny. Bo jeśli my - ludzie wykształceni i świadomi - mamy kłopoty z kwalifikacją przy segregacji, to czego oczekiwać od przeciętnych? A czego od tych, którzy nawet nie wiedzą nic o rządzących krajem i światem? Będą interesować się śmieciami i odpadami? Wolne żarty. I żadna policja śmieciowa nie pomoże.
-
Do flizeliny powinna być odpowiednia szpachla, na którą powinno się pózniej położyć gładź. Struktura tej szpachli po szlifowaniu jest bardzo gładka, więc będzie się odróżniać od płyt bez gładzi. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Przez lukas198820 · Napisano
Ale tez trzeba dać flizoline na łączenia płyt mam rozumieć? Czy taki zaszpachlowany sufit po szlifowaniu mnozna malowac ? -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Potwierdzam to co napisał Retro - nie ma sensu dodawanie ocieplenia od wewnątrz. Potencjalnie może być z tego znacznie więcej kłopotów, niż korzyści. Takie ocieplenie zaburzy zarówno rozkład temperatury, jak i ruch pary wodnej w ścianie. W obecnej wersji, z izolacją od zewnątrz i grubym murem o dużej masie od wewnątrz układ jest bardzo dobry. Cała ceglana ściana ma temperaturę niewiele niższą niż temperatura powietrza w pomieszczeniu, ryzyka wykraplania sie pary wodnej nie ma, ściana to ponadto potężny akumulator ciepła.
-
-
Popularne tematy