Skocz do zawartości

Numer domu

Recommended Posts

Witajcie.
W końcu zamknąłem inwestycję... Mam już wymarzony domek:) ile to potu było... ale jaka przyjemność, przestrzeń...aż tu: "Dzień dobry. Będzie mandacik..." okazuje się że nie ma żartów i numer na dom trzeba powiesić, najlepiej szybko. Obyło się bez kary, powiesiłem tymczasówkę, ale zacząłem przeglądać sieć w poszukiwaniu rozwiązań. proponuję wymianę informacji.

Znalazłem sklep producenta kolorowych, jakaś nowa technologia. Mi się podoba. Zajrzyjcie sami www.numerydomow.pl

Cały czas się waham, bo te emaliowane to taki klasyk, ale nie bardzo mi do struktury to pasi...
Czekam na propozycje.
odnośnie tego prawa...znalazłem coś takiego:

Tablice adresowe należy umieszczać na ścianach budynków, na wysokości 2,5-3 metrów od poziomu chodnika
Tablice adresowe umieszczamy w miejscu dobrze widocznym od strony ulicy, najlepiej w rejonie wejścia głównego

W przypadku budynków o fasadach dłuższych niż 50m i krótszych niż 100 m, należy umieszczać dwie tablice adresowe - na początku i na końcu fasady budynku. W przypadku budynków dłuższych niż 100m należy umieszczać tablice na każdym pięćdziesięciometrowym odcinku na początku oraz na końcu oraz w rejonie wejść głównych

Na wolnostojących budynkach jedno lub wielorodzinnych o fasadach krótszych niż 50m tablice adresowe montujemy w narożniku budynku, który jest najlepiej widocznych od strony dojazdu lub ulicy. W miarę możliwości tablice adresowe powinny sąsiadować z fasadą budynku, w której umieszczone są wejścia. W przypadku gdy fasada budynku zawierająca wejścia przekracza 50m długości, tablice adresowe należy umieścić na dwóch narożnikach, które są najlepiej widoczne od strony dojazdu lub ulicy.W miarę możliwości tablice adresowe powinny sąsiadować z fasadą budynku, w której są umieszczone wejścia. W przypadku, gdy fasada budynku zawierająca wejścia przekracza 50m długości, tablice adresowe należy umieszczać na tych dwóch narożnikach, które są najlepiej widoczne od strony dojazdu lub ulicy. Ponadto, na każdym 50m odcinku długości fasady zawierającej wejścia należy umieszczać po jednej tablicy, oraz na początku i końcu budynku.

W przypadku, gdy na narożniku budynku wisi tablica z nazwą ulicy, najbliższą tablicę adresową należy umieszczać w odległości nie bliższej niż 2m od jej krawędzi.

Powierzchnia wokół tablicy powinna być wolna od nośników reklam w odległości 1,2m od jej krawędzi.
Wielkość tablicy powinna być uzależniona od wielkości budynku, szerokości ulicy i charakteru drogi oraz od miejsca, gdzie była umieszczona dotychczasowa tablica.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...