W czwartek 05. XII. 2024 r. po południu, w Sejmie odbyło się głosowanie nad nowelizacją ustawy o Prawie lotniczym. Poparło ją 232 posłów, przeciwko było 193, a wstrzymało się 18 posłów. To oznacza, że ustawa została przyjęta, a blokada inwestycyjna wokół Lotniska Chopina (a także innych lotnisk w Polsce) zostanie wkrótce zdjęta.
Komentarz dodany przez Rafał: Nie wiem jak cementowe ale dachówka ceramiczna creaton to najniższa jakość. Wszystkie 4 tys. szt. przyszły krzywe. Na reklamacje dają 1palete gratis. Dach wygląda tragedia. Creaton jest beznadziejny. Zerowa jakość.
Współczesna architektura coraz częściej sięga po rozwiązania, które łączą w sobie prostotę formy z wysublimowaną elegancją. Jednym z elementów, które pozwalają osiągnąć ten efekt, jest dachówka cementowa KAPSTADT. Jej minimalistyczny design, pozbawiony zbędnych ozdobników, wpisuje się w najnowsze trendy, stając się wizytówką nowoczesnych budynków.
Pełna treść artykułu pod adresem:
https://budujemydom.pl/stan-surowy/dachy-i-rynny/aktualnosci/113143-dachowka-cementowa-kapstadt-definicja-nowoczesnego-dachu
To nie poczucie, to pewność. Inspektor nadzoru winien siedzieć za takie coś, wraz z wykonawcą i kierownikiem budowy.
Dlatego trzeba użyć argumentów właśnie takich, żeby to nie było tylko "nie". Ale coś mi się wydaje, że gmina zbyt wcześnie umywa ręce, zdaje mi się, że oni łaski nie robią.
PS. Gdzie masz pieseła?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się