mam podobny problem z ich dachowka. Dach był pokryty w 2003 roku. Łuszczy sie niemiłosiernie. Czy komus udało sie rozwiązać temat gwarancji, lub ma podobny problem.
Komentarz dodany przez Inwestor z Lubska: Witam zakupiłem bloczki Ytong 48 które okazały się trapezami , nie trzymają wymiarów, są wykonane w różnej gęstości co ma wpływ na energooszczędność firma wypięła się na reklamacje , wszystkich chętnych do obejrzenia cudów produkcji Ytong zapraszam na plac budowy w lubsku
Budując dom, chcesz mieć pewność, że wybrana technologia murowa zapewni trwałość, komfort termiczny i niskie rachunki za ogrzewanie. Jednocześnie szukasz rozwiązań mieszczących się w Twoim budżecie oraz prostych i szybkich w budowie. Właśnie dlatego coraz więcej inwestorów decyduje się na ściany jednowarstwowe z betonu komórkowego. To rozwiązanie, które łączy wysoką energooszczędność z szybkim tempem budowy i zdrowym mikroklimatem wewnątrz domu.
Pełna treść artykułu pod adresem:
https://budujemydom.pl/stan-surowy/sciany-i-stropy/a/115474-sciana-jednowarstwowa-z-betonu-komorkowego-szybka-w-budowie-ciepla-i-oplacalna
Widoczność łączeń zależy bardziej od układającego, nie tylko od tapety. Raufazy przeglądałeś?
Są takie raufazy, które układa się na powierzchni pokrytej grubo klejem. Rolka jest sucha i lekka. Spokojnie dajesz radę układać dwumetrowej szerokości rolkę.
one są z włókna szklanego.
Nierozciągliwe.
Ale przy wysokiej temperaturze druga osoba jest niezbędna, bo klej na ścianie (suficie) bardzo szybko wysycha. W praktyce to tempu układania zależy od szybkości pokrywania powierzchni klejem. Układanie tapety idzie szybciej.
Taka ciekawostka w temacie, okazuje się, ze jedną z poważnych przyczyn ostatniego blackoutu w Hiszpanii było właśnie nieskompensowanie przesyłanie dużej ilości energii biernej, która tak wpłynęła na obciążenie sieci, ze zabezpieczenia kolejno "puściły" i system energetyczny Hiszpanii padł. Temat będzie teraz analizowany we wszystkich krajach europejskich i nie tylko.
Przeszukałem cały internet w poszukiwaniu jakiejś tapety białej na sufit, ale nic nie znalazłem.
Szukam takiej, gdzie nie będzie widać łączeń i miała delikatny wzór. Tak jak ta, ale niestety nie ma jej już na rynku:
Widział ktoś może coś ciekawego?