Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Jak? Sprawdzaliście elastyczność w praktyce? Z całą obsługą jednocześnie, czy kolejno?
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Ilona: Polecam zajrzeć na https://materace-viscotherapy.pl/16-materace-piankowe sama tam kupowałam i obsługa pomogła mi dobrać odpowiedni produkt. -
Mała sypialnia nie musi oznaczać rezygnacji z wygodnego materaca! Szeroki asortyment wiodących producentów materacy pozwala wybierać spośród ich różnych rozmiarów, przy równoczesnym utrzymaniu wygody. W naszym artykule podpowiadamy, jaki wymiar materaca to minimum dla zachowania komfortu snu i czym kierować się przy wyborze materaca, mając do dyspozycji ograniczoną przestrzeń. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wykanczanie/wyposazenie-wnetrz/aktualnosci/112610-jak-dobrac-rozmiar-materaca-do-malej-sypialni-wskazowki-i-porady-dla-ograniczonej-przestrzeni
-
Zaproponowano mi wyrównywanie chudziaka za pomocą styrobetonu, potem na to styropian 10 cm, ogrzewanie podłogowe i ok 7 cm jastrychu cementowego. Dowiedziałem się, że styrobeton będzie robiony z odpadów, za pomocą mielenia. Zapaliła mi się lampka ostrzegawcza. Czy słusznie? Może lepiej warto się trochę pomęczyć i spróbować samemu robić styrobeton, zamawiając gotowy granulat? Czy wg Was warto? Pytam, bo prędzej czy później nadejdzie moment złożenia dokumentów w celu uzyskania pozwolenia na użytkowanie, a potem (a może wcześniej?) trzeba będzie zrobić audyt energetyczny. Pewnie będę musiał przedstawiać dokumenty potwierdzające zastosowane materiały izolacyjne i ich właściwości, bo raczej nikt mi nie wystawi papieru na zaufanie. Co w przypadku, jeśli materiał będę wykonywał sam? Mam złożyć oświadczenie, że materiał ma takie czy inne współczynniki? A może nie warto iść w styrobeton, tylko pomęczyć się równając posadzkę samym styropianem albo po prostu położyć ogrzewanie podłogowe na niewypoziomowany styropian i dopiero potem wyrównać jastrychem już pod płytki? Co radzicie?
-
Z tego co pamiętam to mi na 70m2 poszło chyba 5 wiader. Możesz zawsze dodać ciut wody aby się lepiej nakładało. Dobra folia pcv 1mm to koszt ok 20zl/m2.
-
-
Popularne tematy