stanislaw Napisano 10 maja 2010 Udostępnij #1 Napisano 10 maja 2010 WitamChcialbym podwyzszyc fundament pod ogrodzenie o 10 cm i poszerzyc o 10cm ?Czy mozna to zrobic i zima nie rozsadzi go ?Prosze o jakies wskazowki i porady.Dziekuje za wszelkie informacje.Pozdrawiam Stanislaw Link do komentarza
brzoza Napisano 10 maja 2010 Udostępnij #2 Napisano 10 maja 2010 (edytowany) zbyt lakoniczny opis domyslam się, ze chcesz nadlac betonem murek pod siatką - 10 cm nad murkiem ? tak ?czy podkopac i nizej ?nadlanie wchodzi w gre /choć powiązanie starego z ze swierzym betonem jest mozliwe - to trzeba to zrobić umiejętnie /natomiast nie jestem pewien drugiej częsci pytania czy Ty ten murek chcesz jednoczesnie pszerzyc ? w jakim celu ? /jesli Cie dobrze zrozumiałem/nie chodzi tu o fundament pod słupki ogrodzeniowe ? Edytowano 10 maja 2010 przez brzoza (zobacz historię edycji) Link do komentarza
stanislaw Napisano 10 maja 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 10 maja 2010 Cytat zbyt lakoniczny opis domyslam się, ze chcesz nadlac betonem murek pod siatką - 10 cm nad murkiem ? tak ?czy podkopac i nizej ?nadlanie wchodzi w gre /choć powiązanie starego z ze swierzym betonem jest mozliwe - to trzeba to zrobić umiejętnie /natomiast nie jestem pewien drugiej częsci pytania czy Ty ten murek chcesz jednoczesnie pszerzyc ? w jakim celu ? /jesli Cie dobrze zrozumiałem/nie chodzi tu o fundament pod słupki ogrodzeniowe ? Witamfundament chce poszerzyc i podwyzszyc?pozniej chce pomurowac cegle klinkierowa ?Teraz mam fundament mniejszy tz. 16cm a potrzebuje chyba 24cm ?Wysokosc jest tez za mala i trzeba dolac jakies 10cm? Link do komentarza
brzoza Napisano 10 maja 2010 Udostępnij #4 Napisano 10 maja 2010 nadal mało z tego kumam cegła ma rozmiary 25 x 12 x 6 rozumuję wiec ze chcesz murować nie wozówką ... ale główką na zewnatrz /czyli po chłopsku cegła w poprzek/na pewno chcesz az tak solidny mur ?jesli upierasz sie, ze tak - to nie widze sensu nad sztukowaniem i nadlewaniem trzeba to co masz zburzyc, zaszalowac pod ten monumentalny mur solidny fundament i wykorzystac rozbity gruz /wrzucając w świerzy beton/ Link do komentarza
Redakcja Napisano 11 maja 2010 Udostępnij #5 Napisano 11 maja 2010 Fundament można bez problemu poszerzyć i podwyższyć, zalewając betonem istniejący cokół po ustawieniu deskowania na głębokość starego fundamentu. Link do komentarza
stanislaw Napisano 11 maja 2010 Autor Udostępnij #6 Napisano 11 maja 2010 Cytat Fundament można bez problemu poszerzyć i podwyższyć, zalewając betonem istniejący cokół po ustawieniu deskowania na głębokość starego fundamentu. WitamPoszerzenie bedzie tylko z jednej strony?Dziekuje za informacje i porady.Pozdrawiam Stanislaw Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się