Sory, ale jeżeli ktoś wierzy w artykuły, gdzie na końcu napisane jest
to nie mam pytań. Z tego co doczytałem to ultrafiltracja nie wyjaławia wody (w przeciwieństwie do odwróconej osmozy), a bardzo dokładnie ją oczyszcza. Jeżeli nie mamy wody bardzo twardej, a chcemy mieć bieżącą wodę do picia/gotowania (generalnie celów spożywczych) to śmiało możemy montować filtr z ultrafiltracją. Dużym plusem jest brak konieczności magazynowania wody... qbek17, na czym polega regulacja odrzutu wody w odwróconej osmozie? Jakie mogą być mniej więcej koszta takiego odrzutu? Nie ma utraty ciśnienia? PS. Dzbanki filtracyjne z tego co wiem (kilku znajomych używa) nie są złe, ale, żeby działały efektywnie trzeba wkład wymieniać co 2-4 tygodnie (kupa kasy na eksploatacje) i trzeba czekać aż się woda przefiltruje...