Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok

pakor

Uczestnik
  • Posty

    5
  • Dołączył

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutralny

O pakor

  • Ranga
    Początkujący
  1. płyta indukcyjna i smażenie na niej

    To jest całkiem inny temat. Termosonda mierząc temperaturę w środku potrawy decyduje kiedy zakończyć proces obróbki cieplnej ale nie ma wpływu na temperaturę otoczenia potrawy, a chcialbym np 80-83 stopni a nie 160 jak proponuje piekarnik.
  2. płyta indukcyjna i smażenie na niej

    Bo mnie niekoniecznie chodziło o pieczenie ale o "parzenie", gdzie trzeba w garnku z wodą utrzymywać temperaturę ok 80 stopni przez 2,5 godziny. Wyższa temperatura i niższa zdecydowanie psuje efekt.
  3. płyta indukcyjna i smażenie na niej

    właśnie dlatego zadałem pytanie czy ktoś ma egzemplarz (model) który mierzy dobrze
  4. płyta indukcyjna i smażenie na niej

    próbę robiłem z garnkiem pełnym wody a płyta ma mierzyć temperaturę dna garnka
  5. płyta indukcyjna i smażenie na niej

    A jam mam problem innej natury. Zaczałem się interesować pieczeniem mięsa w niskiej temperaturze. Moja "indukcja" pozwala się ustawić na 80 a nawet 60 stopni. Niestety nawet przy minimalnej mocy przy ustawieniu na 60 stopni po jakims czasie woda zaczyna się gotować. Czy ktoś z użytkowników płyty indukcyjnej może sprawdzić jaka u niego jest prawdziwa temperatura w stosunku do ustawionej ? Na razie mam jednopalnikową tandetną kuchenkę, ale planuję zakup porządnej płyty i chciałbym wiedzieć jak to jest naprawdę z dokładnością tego ustawiania temperatury. A może jakieś sugestie modelu w którym to działa najlepiej ? Z góry dziękuję , i polecam pieczenie w niskich temperaturach, które jest zdrowsze i smaczniejsze
×