jaro7 Napisano 1 września 2009 Udostępnij #1 Napisano 1 września 2009 Witam jestem tu nowyOcieplałem dom ( wtapiałem siatkę ) i dopiero po 3 worku zorientowałem się że wtopiłem siatkę na klej od styropianu , czy to będzie miało jakieś znaczenie , resztę już zatapiałem normalnie na specjalny klej do siatki.Pozdrawiam Link do komentarza
Redakcja Napisano 2 września 2009 Udostępnij #2 Napisano 2 września 2009 Klej do styropianu ma nieco mniejszą elastyczność i przyczepność mogą więc pojawić się pęknięcia na tynku spowodowane rozszerzalnością cieplną. Najlepiej będzie nałożyć nowa warstwę siatki mocowanej już właściwym klejem. Link do komentarza
Sto-Ispo - chemia budowlana i ocieplenie Napisano 2 września 2009 Udostępnij #3 Napisano 2 września 2009 Wykonując ocieplenie należy stosować materiały zdefiniowane w aprobacie technicznej obejmującej dany system. W przeciwnym wypadku traci się wszelkie prawa z tytułu gwarancji / rękojmi na dany system (wyrób budowlany).Jeżeli klej został nieprawidłowo zastosowany - jak to wynika z opisu - istnieje poważne ryzyko, że na elewacji pojawią się pęknięcia i/lub odspojenia. Najlepiej zwrócić się do producenta systemu o opinię, co w takim wypadku należy zrobić.Według mnie najlepszym sposobem będzie powtórne wykonanie warstwy zbrojonej. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się