bobikmp Napisano 21 lutego 2008 Udostępnij #1 Napisano 21 lutego 2008 witam. jestam tu nowy, nazywam się marcin. mam budynek z pustaków i robię w nim garaż-warsztat. niewiem czym wyrównać ściany, ktoś polecał mi golbant czy jakoś tak - jak przygotować podłoże z pustaków pod ten golbant. potem chcem te ściany pomaloiwać - czy trzeba je czymś zagruntować, no i jaka farba będzie najlepsza z niższej półki bo to wkońcu warsztat nie dom. chodzi o sciany od środka. pierwszy raz bendę tynkował ściany więc proszę o wskazówki. dziękipozdrawiam Link do komentarza
Redakcja Napisano 22 lutego 2008 Udostępnij #2 Napisano 22 lutego 2008 Tynk powinien być cementowo-wapienny gotowy w workach lub kręcony na budowie. Najpierw obrzutka z rzadkiej zaprawy cementowej, potem narzut z tynku łącznie grubość 1,5 - 2 cm. A jak to się robi, to trzeba podejrzeć tynkarzy przy pracy. Goldbad to tynk gipsowy, do garażu nie nadaje się. Link do komentarza
Adam123 Napisano 20 stycznia 2009 Udostępnij #3 Napisano 20 stycznia 2009 Cytat witam. jestam tu nowy, nazywam się marcin. mam budynek z pustaków i robię w nim garaż-warsztat. niewiem czym wyrównać ściany, ktoś polecał mi golbant czy jakoś tak - jak przygotować podłoże z pustaków pod ten golbant. potem chcem te ściany pomaloiwać - czy trzeba je czymś zagruntować, no i jaka farba będzie najlepsza z niższej półki bo to wkońcu warsztat nie dom. chodzi o sciany od środka. pierwszy raz bendę tynkował ściany więc proszę o wskazówki. dziękipozdrawiam Co do tynków to nie wiem, wiem natomiast jedno, lepiej zrobić ściany porządnie i trochę lepszym produktem niż jakimś kiepskim, dużo osób przekonał się już ze warto dać nawet 2x tyle ale oszczędzasz na robocie a wytrwałość jest dużo większa. I pamiętaj najpierw grunt potem farba podkładowa i na końcu nawierzchniowa. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się