koral00 Napisano 30 marca 2020 Udostępnij #1 Napisano 30 marca 2020 Witam, Niestety nie jest to tak proste jak ułożenie listwy dylatacyjnej Najpierw zdjęcia. Panele są w salonie (QuickStep z serii Majestic, podkład QuickStep Unisound 2mm), płytki w przedpokoju. Niestety z Leroy, zatem nie są idealnie płaskie. W obu pomieszczeniach będą listwy Arbiton INDO, ale w różnych kolorach. Ich cechą charakterystyczną jest to, ze front składa się z jednego kawałka, w całości mocowany do elementu przytwierdzonego do ściany, który to z kolei jest w ogóle niewidoczny. Jest różnica w wysokości paneli i płytek od 5mm z prawej strony (tam gdzie widać listwę) do 8mm z lewej strony. Panele są równo (podłoga była pozioma), ekipa od płytek zawaliła, niestety przy odbiorze nie sprawdziłem Co mam tutaj położyć? Z lewej i prawej strony chcę mieć te listwy INDO. Czy powinienem je podciąć? A profil (próg) - czy powinien być od listwy do listwy czy od ściany do ściany, pod listwami? I jaki profil? QuickStep ma w swojej ofercie profil Incizo, ale on jest wysoki na 13mm i szeroki na 48mm - wolałbym coś delikatniejszego, a przede wszystkim niższego. Link do komentarza
usiek Napisano 31 marca 2020 Udostępnij #2 Napisano 31 marca 2020 (edytowany) Tu od 7 minuty pokazuje profile wyrównujące poziomy https://www.youtube.com/watch?v=y5JHMMS8H2s&list=PLkfKy3S54mwDbiCW5QGMrspznGViWp8XQ&index=19&t=0s Edytowano 31 marca 2020 przez usiek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
koral00 Napisano 31 marca 2020 Autor Udostępnij #3 Napisano 31 marca 2020 Dziękuję. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się