Witam.Czy jest na forum jakaś osoba ,która pomoże mi w odszyfrowaniu symboli zaznaczonych czerwonym owalem(tych na obrazku)?Tzn. interesuje mnie co oznaczają literki "I" ,"S" i "P" .Nurtuje mnie również to ,że na projekcie ewidentnie fragment ściany na którym znajdują się owe oznaczenia jest pusty względem ściany idącej na kąt prosty do niej .tzn druga ściana ma w swoim zarysie jakieś przerywane kreski ,a ta nie(kolorem pomarańczowym zostały nakreślone ściany działowe)
Budynek w którym mieszkam pełnił kiedyś funkcję biurowca ,który został zaadaptowany na blok mieszkalny i wszystkie duże biura na szybko ,i prawdopodobnie po łebkach zostały dzielone na lokale mieszkalne i podejrzewam jakiś bubel ,a że na prawie i budownictwie się nie znam ,więc chciałem poradzić się kogoś tutaj:)
Chodzi głównie o to ,że ściany działowe między moim a mieszkaniem sąsiada przepuszczają dzwięki dosłownie jakby ich w ogóle nie było i równie dobrze moglibyśmy ogrodzić się plażowymi parawanami i efekt byłby taki sam,a ja chciałbym jednak coś z tym zrobić na własny rachunek i szukam zródła problemu.Czy taki szereg symboli między mieszkaniami nie oznacza jakiegoś tunelu,który mógłby powodować przenoszenie się dzwięków ?