Swierol Napisano 14 stycznia 2024 #51 Napisano 14 stycznia 2024 Powiesiłem dzwonek z czarnego słonecznika. Przylatują gile i sikorki. Czasami towarzystwo przeganiają sójki. Jest ich u mnie bardzo dużo.
Anna_26 Napisano 11 lutego #52 Napisano 11 lutego Ja też dokarmiam ptaki zimą, ale zaczynam dopiero wtedy, gdy pojawiają się pierwsze przymrozki – zwykle pod koniec listopada lub na początku grudnia. Karmnik mam w ogrodzie, a do niego wsypuję mieszankę ziaren, słonecznika i czasem orzechów. Sikorki uwielbiają kule tłuszczowe, więc zawsze wieszam kilka na drzewie. Ważne, żeby dokarmiać regularnie, jeśli już zaczniemy – ptaki szybko się przyzwyczajają i wracają do tego samego miejsca. A Wy czym najczęściej karmicie?
KrzyWy67 Napisano 27 lutego #53 Napisano 27 lutego Dokarmiac można jak najbardziej. Pamiętać przy tym należyby unikac pieczywa, szczególnie białego ! Więcej dla zainteresowanych w google, a skrót skrótów ... "Jednym z dobrych pomysłów na pokarm są wszelkiego rodzaju nasiona m.in. słonecznika, kukurydzy, ziarna takie jak proso, pszenica, owies, orzechy, suszone lub świeże owoce, a także gotowane warzywa."
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się