Skocz do zawartości

Problem z wadliwym montażem okna

Recommended Posts

Firma montażowa nie chce uwzględnić mi wadliwego montażu okna.

Zamówiłam okno, które zostało wstawione przez przedstawicieli firmy produkującej okna – tzn. okno osadzone w otworze okiennym i opiankowane. Do wykonania pozostały prace wykończeniowe. Budynek – to stara kamienica, poprzednie okna to okna skrzynkowe.
Za okno zapłaciłam zaliczkę podczas podpisywania umowy, nie uregulowałam jeszcze całkowitej należności ponieważ po wstawieniu okna zauważyłam wiele błędów montażowych: okno osadzono na nieoczyszczonym podłożu, nie jest ustawione centralnie względem otworu okiennego, jest zeskosowane w płaszczyźnie budynku, grubość pianki przekracza 14cm, podmurówkę, którą wykonano w drzwiach balkonowych postawiono na parkiecie a mur jest o połowę węższy od muru budynku i brakuje go w tej części okna na zewnętrzny parapet. Według mnie okno jest niewłaściwie zwymiarowane.

link do zdjęć:
http://picasaweb.google.pl/102899946234709983968/OknaMontaz#

Z powyższych powodów nie pozwoliłam na dokończenie prac wykończeniowych.
Napisałam do producenta okna o moich spostrzeżeniach prosząc o eksperta oraz poprawienie powstałych błędów.
Firma montażowa uważa, że wszystko jest w porządku, nie popełniono żadnych błędów.
Pism było już kilka, składałam reklamację do producenta z szeroką dokumentacją fotograficzną. Po ostatnich ulewach deszcz przeciekał do mieszkania.
Prosiłam o eksperta. Niestety, firma nie odnosi się do moich zarzutów bazuje jedynie na opinii montażystów, straszy mnie, że muszę najpierw udostępnić lokal do zakończenia prac montażowych i zapłacić za okno bo jak nie to sprawę skierują do windykacji.
Proszę o pomoc jak powinnam postępować w tej sytuacji. W jaki sposób mogę uzyskać poradę eksperta?
W jaki sposób uzyskać opinię fachowca?
Z góry dziękuję za pomoc

Poczytaj sobie proszę o moich perypetiach z oknami ... ( szczęściem zakończyły sie dobrze)

https://forum.budujemydom.pl/Okna-na-profil...HAU-t12231.html

W wątku są wypowiedzi ekspertów,które mogą się przydać.
Doradzam rozmowę z rzecznikiem praw konsumenta

A swoją drogą okna zamontowane koszmarnie,są tam w ogóle jakieś kotwy montażowe,bo na fotkach nie widzę żadnej

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...