bartekn Napisano 6 grudnia 2005 Udostępnij #1 Napisano 6 grudnia 2005 Jestem zainteresowany fundamentem grzewczym w swoim przyszłym domu. Takie rozwiązanie przyjęli moi rodzice w swoim domu - nagrzewnice elektryczne jednak strasznie hałasują - dyskwalifikuje to dla mnie takie rozwiązanie. Spotkałem jednak również osoby zadowolone. Czy macie jakieś doświadczenie w tym względzie? Czy ten hałas to tylko kwestia różnych rozwiązań? Link do komentarza
Gość Napisano 7 grudnia 2005 Udostępnij #2 Napisano 7 grudnia 2005 Daj nie centralnie kable grzewcze w podłodze,plus termostaty w każdym pomieszczeniu, będzie ciszej taniej w montażu, przy większym komforcie i mniejszych rachunkach. Link do komentarza
Gość Napisano 7 grudnia 2005 Udostępnij #3 Napisano 7 grudnia 2005 http://www.legalett.no/produkter/grunnsyst...stem/index.htm# druga pozycja. W celu ułatwienia sterowania i zmniejszenia wilgoci ścian nie zapomnij (jak Norwegowie) dać izolację ścian od środka. Pomiętaj też o skutecznej wentylacji, której ostatnio nie ma w projektach. Link do komentarza
Gość Napisano 8 stycznia 2006 Udostępnij #4 Napisano 8 stycznia 2006 A może przykleić styropian od wewnątrz - bez folii. Przy właściwej wentylacji powinno się sprawdzić, a o ile taniej! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się