Jan_13 2 Zgłoś post #1 Napisano 10 stycznia 2010 Jak dobrze oświetlić schody? Chodzi mi szczególnie o takie małe punkty świetlne montowane w pobliżu stopni? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAROI 10 Zgłoś post #2 Napisano 11 stycznia 2010 A co tu pisać? Montujesz i po sprawie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jolka3 0 Zgłoś post #3 Napisano 5 marca 2010 Cytat A co tu pisać? Montujesz i po sprawie! A może jednak ktoś napisałby o ciekawych pomysłach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Super B 4 Zgłoś post #4 Napisano 8 kwietnia 2010 Proponuję zerknąć:http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1237404.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coolibeer 62 Zgłoś post #5 Napisano 8 kwietnia 2010 Ja mam takie Skoffa montowane u mnie. Czekam tylko na schody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konfi 4 Zgłoś post #6 Napisano 9 kwietnia 2010 Fajne! Wrzucam stronkę tego producenta:http://www.led.skoff.pl/Długo jeszcze będziesz czekał, coolibeer? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edwl 2 Zgłoś post #7 Napisano 11 kwietnia 2010 Fajne te światełka schodowe:) Ale cenka...wysoka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jacek_w 0 Zgłoś post #8 Napisano 28 kwietnia 2010 Może kogoś któraś z tych opraw zainteresuje Oprawy LED , wszystkie wykonane są w technologi led i da się je montować w puszkach instalacyjnych również na schodach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edwl 2 Zgłoś post #9 Napisano 11 maja 2010 Fajne! Obejrzyjcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wolfik36 15 Zgłoś post #10 Napisano 12 maja 2010 Cytat Jak dobrze oświetlić schody? Chodzi mi szczególnie o takie małe punkty świetlne montowane w pobliżu stopni? Też mam oświetlenie Skoff seria Tango mini montowane przy schodach w pasie korkowym o szerokości 20 cm Trochę drogie, ale efekt jest super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edwl 2 Zgłoś post #11 Napisano 25 maja 2010 Zazdroszczę wam, bo nie pomyślałem na czas!!! I teraz d.pa kwas! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coolibeer 62 Zgłoś post #12 Napisano 25 maja 2010 Schody już na ukończeniu jak widać... A światełka jednak zmieniłem na SKOFF MUSIC LINE TANGO STICK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franek_Janek 1 Zgłoś post #13 Napisano 26 maja 2010 Miałeś bardzo dobry pomysł! Mnie nie starczyło wyobraźni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Humbak 1 Zgłoś post #14 Napisano 27 maja 2010 Oświetlenie, jak oświetlenie, ale schody piękne! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trzylwy 14 Zgłoś post #15 Napisano 27 maja 2010 (edytowany) My postawiliśmy na prostotę. Dwa spostrzeżenia po kilku miesiącach użytkowania- 21 diod, to troszkę za dużo jak na jedno źródło. - ciemne schody można myć codziennie, a i tak po włączeniu światełek widać kurz.Poza tym, jest super. Edytowano 27 maja 2010 przez Trzylwy (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etka 16 Zgłoś post #16 Napisano 27 maja 2010 Cytat My postawiliśmy na prostotę. Dwa spostrzeżenia po kilku miesiącach użytkowania- 21 diod, to troszkę za dużo jak na jedno źródło. - ciemne schody można myć codziennie, a i tak po włączeniu światełek widać kurz.Poza tym, jest super. Wyglądają super. Mam bardzo podobne schody i tak właśnie chcę je wykończyć. Jeśli nie tajemnica ile kosztowały takie stopnice? Co to za drewno? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trzylwy 14 Zgłoś post #17 Napisano 27 maja 2010 Dąb. Ceny nie podam, bo nie rozliczaliśmy się za poszczególne stopnie, tylko za całość... a u nas sporo barierek ....Ogólny koszt ... 6,2k. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bopet 5 Zgłoś post #18 Napisano 28 maja 2010 Nie mogłem żony odciągnąć od ekranu jak zobaczyła te schody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dzempel 2 Zgłoś post #19 Napisano 28 maja 2010 Trzylwy -macie piękne schody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Etka 16 Zgłoś post #20 Napisano 28 maja 2010 To prawda, naprawdę są ładne. Mam podobne, lekko spitolone przez fachowców, betonowe wyglądają beznadziejnie, ale mam nadzieję, że powykończeniu będą chociaż trochę podobne do tych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trzylwy 14 Zgłoś post #21 Napisano 29 maja 2010 Tak myślałem ... że trzeba je było najpierw umyć, a potem fotografować ... a tak ... tylu gości a schody zakurzone ... i wstyd na cały powiat ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coolibeer 62 Zgłoś post #22 Napisano 29 maja 2010 Na fotkach wtedy jak ci rurka pękła i były zalane tak ładnie się nie prezentowały. Schody super. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trzylwy 14 Zgłoś post #23 Napisano 30 maja 2010 Nawet mi nie przypominaj ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gama 1 Zgłoś post #24 Napisano 13 lutego 2011 Czy takie oświetlenie można zamontować po połozeniu tynków? Wcześniej jakoś nie pomyslelismy a tu schody taaakie suuuper! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
coolibeer 62 Zgłoś post #25 Napisano 14 lutego 2011 Cytat Czy takie oświetlenie można zamontować po połozeniu tynków? Wcześniej jakoś nie pomyslelismy a tu schody taaakie suuuper! Gama jak sobie wykujesz to możesz. Prawde powiedziawszy najpierw powinno się położyć peszel i wtedy robić tynki a kable później możesz wciągnąć i wykłuć sobie miejsce pod oświetlenie. Ale teraz to już bez dłutka się nie obejdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gama 1 Zgłoś post #26 Napisano 14 lutego 2011 Trudno, efekt jest wart tej poprawki, dzięki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jan_13 2 Zgłoś post #27 Napisano 6 marca 2011 Cytat Dwa spostrzeżenia po kilku miesiącach użytkowania- 21 diod, to troszkę za dużo jak na jedno źródło. - ciemne schody można myć codziennie, a i tak po włączeniu światełek widać kurz.Poza tym, jest super. A więc naprawdę diabeł śpi w szczegółach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spotline 0 Zgłoś post #28 Napisano 7 marca 2011 Cytat Czy takie oświetlenie można zamontować po połozeniu tynków? Wcześniej jakoś nie pomyslelismy a tu schody taaakie suuuper! Być może dasz radę pokombinować z przewodem Ja u siebie też później kładłem przewód i postarałem się wykorzystać drewniane schody . Być może u was też będzie możliwe pokombinowanie.Tylko że ja montowałem oprawki ledowe nie nad płaską częścią schodka lecz nad krawędzią. Cytat Gama jak sobie wykujesz to możesz. Prawde powiedziawszy najpierw powinno się położyć peszel i wtedy robić tynki a kable później możesz wciągnąć i wykłuć sobie miejsce pod oświetlenie. Ale teraz to już bez dłutka się nie obejdzie. Jeżeli chodzi o poprowadzenie przewodów - to faktycznie jak nie ma innej możliwości należało by się wkuć itd,natomiast oprawy do oświetlania schodów są również natynkowe czyli nie musimy drążyć otworów pod oprawę tylko przykręcić ją śrubami do ściany ale są też minusy tego rozwiązania - czyli oprawa będzie odstawała od ściany często na odległość 5 cm minimum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trzylwy 14 Zgłoś post #29 Napisano 8 marca 2011 Cytat A więc naprawdę diabeł śpi w szczegółach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edwl 2 Zgłoś post #30 Napisano 20 marca 2011 Jak dla mnie - ciemne drewno to nieszczęście użytkowe Ale wygląda ładnie... po wyczyszczeniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gama 1 Zgłoś post #31 Napisano 22 marca 2011 "Być może dasz radę pokombinować z przewodem Ja u siebie też później kładłem przewód i postarałem się wykorzystać drewniane schody . Być może u was też będzie możliwe pokombinowanie.Tylko że ja montowałem oprawki ledowe nie nad płaską częścią schodka lecz nad krawędzią."Dziękuję za radę, rozmawiałam już z naszym panem majstrem i rzeczywiście pokombinuje i nawet będzie ładnie wyglądać! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewiq0 17 Zgłoś post #32 Napisano 11 sierpnia 2011 no u coolibeera widziałam super....a Trzechlwów na fotkach też rewelacja sprawię sobie, ale to przy remoncie dopiero, jak się nie zrobiło od razu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
daggulka 136 Zgłoś post #33 Napisano 11 sierpnia 2011 Cytat no u coolibeera widziałam super....a Trzechlwów na fotkach też rewelacja sprawię sobie, ale to przy remoncie dopiero, jak się nie zrobiło od razu też mi się podoba , ale mam wrażenie że do moich schodów w gresie nie będzie pasować ... bardzo podobają mi się schody z drewna w ten sposób podświetlone ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
azh-schody 0 Zgłoś post #34 Napisano 23 stycznia 2012 Cytat Jak dobrze oświetlić schody? Chodzi mi szczególnie o takie małe punkty świetlne montowane w pobliżu stopni? Rodzaj oświetlenia zależy od indywidualnych upodobań. Jedni wybietają punktowe światło led lub halogen inni światłowód. Jest wiele sposobów i rozwiązań, a kilka gotowych realizacji można zobaczyć np. na stronie schody drewniane AZH w dziale galeria.Mam nadzeję, że przedstawione projekty zainspirują.Pozdrawiam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SRX 9 Zgłoś post #35 Napisano 23 stycznia 2012 Schody jak schody, a tego oświetlenia coś mało w galerii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
azh-schody 0 Zgłoś post #36 Napisano 26 stycznia 2012 Cytat Schody jak schody, a tego oświetlenia coś mało w galerii. Oto kilka przykłądów1. Podświetlenie na środku stopnia: 2. Podświetlenie na całosći: 3. Oświetlenie nad stopniem: Jeśli któryś z przykładów zaciekawi mogę podełać więcej zdjęćPozdrawiam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Humbak 1 Zgłoś post #37 Napisano 5 lutego 2012 Fajne te schody. A pierwsze zdjęcie... bajkowe po prostu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sepro 2 Zgłoś post #38 Napisano 12 lutego 2012 A mnie spodobało się drugie. Robi wrażenie! Bardzo fajne schody! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Humbak 1 Zgłoś post #39 Napisano 19 lutego 2012 Cytat A mnie spodobało się drugie. Robi wrażenie! Bardzo fajne schody! Zgoda! Drugie też są OK! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Humbak 1 Zgłoś post #40 Napisano 25 marca 2012 A tak w ogóle... Więcej fotek w tym temacie by się zdało!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kazik84 0 Zgłoś post #41 Napisano 10 lipca 2013 Najlepsze chyba są te punktowe - proste w montażu i dają wystarczające światło. Nie potrzeba tutaj nie wiadomo jak mocnego źródła, dlatego też stosuje się LEDY w różnych barwach światła.A w zależności od otworu montażowego lub samego sposobu montażu można zastosować punktowe oprawy LED Skoffa. Aluminiowe są także do przyklejenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stokrotka.35 169 Zgłoś post #42 Napisano 10 lipca 2013 O taki efekt Ci chodziło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magg 2 Zgłoś post #43 Napisano 13 lipca 2015 Mi się jednak najbardziej podoba boczne, jak najdelikatniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ekspert Sztukaterii WMB 0 Zgłoś post #44 Napisano 16 lutego 2016 Można też połączyć oświetlenie LED (punktowe czy taśmę) z listwami przypodłogowymi - elementami sztukaterii ozdobią i wykończą ścianę a lampki wpuszczone w nie dadzą ciekawy efekt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach