Skocz do zawartości
Róża Ocean Niebo Wiosna Betoniarka Jajoszczypiorny Bruk Wrota Hadesu Purpurowy obłęd Smok
Zaloguj się, aby obserwować  
RafalT88

Przepis na dobrego drinka

Recommended Posts

Szukam dobrego przepisu na egzotycznego drinka. Może macie coś ciekawego i sprawdzonego? Jakieś mleczko kokosowe + no właśnie.... co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

Szukam dobrego przepisu na egzotycznego drinka. Może macie coś ciekawego i sprawdzonego? Jakieś mleczko kokosowe + no właśnie.... co?


Zbawco! Świetny temat! Czekam razem z tobą!
Bo biały rum Malibu (kokosowy) + mleko + sok z ananasa, to chyba znasz? Proporcje najlepiej dopasować samemu. Zamiast Malibu może być zwykły biały rum i mleczko kokosowe icon_smile.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Whisky single malt + Martini + wyciśnięty sok z cytryny: nie ma nic lepszego po przyjściu z pracy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A przepis na betonowy gwoździk z "Londyńczycy" pamiętacie?
wódka + żubrówka + odrobina syropu malinowego - wszystko dobrze wytrząśnięte z lodem w shakerze, pycha, a jak daje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dodam jeszcze coś bardziej "egzotycznego"
40 ml wódki
20 ml białego rumu
30 ml nektaru bananowego
30 ml soku ananasowego
10 ml soku z czarnej porzeczki
10 ml grenadiny (sok z granatów)
2-3 kostki lodu w shakerze wymieszać lód, wódkę, biały rum, nektar bananowy i sok ananasowy, Przelać przez sitko do niskiej szklanki, następnie bardzo ostrożnie, małym strumieniem dolać sok z porzeczki i grenadinę. podawać udekorowany szpadkami z nabitymi świeżymi owocami.

I jeszcze jeden.
40 ml wódki
20 ml białego rumu
40 ml nektaru bananowego
10 ml soku z czarnej porzeczki
2 - 3 kostki lodu.
Całość energicznie wymieszać w shakerze i przelać do szklanki udekorować tak jak poprzedni drink

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cytat

W piątek wieczorem zakupy i zabieram się do roboty icon_mrgreen.gif


Nie wiem, czy czekać do piątku icon_cool.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Taaak! Po takich mieszanych drinkach wprawdzie mocno choruję. Ale czasami warto pocierpieć dla smaku icon_smile.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
icon_eek.gif To jak nazwać ten:

Biezemy sklanecke wina… no dwie… góra cy i wlewomy do garnecka. Poźniej biezemy sklanecke piwa… no dwie… góra cy i wlewomy do tego samego garnecka. Potem jesce sklanecke gorzołki… dwie… no góra cy i tyz wlewomy do garnecka. Na samiuśki koniec biezemy sklanecke koniacku… no dwie… góra cy i wlewomy do garnecka. Garnecek stowiomy na palenisku i miesając gzejemy trosecke. Potem nalewomy i pijemy sklanecke… dwie… no góra cy. Po wypiciu wstojemy… robimy krocek… dwa… no góra cy!

icon_mrgreen.gif

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

  • Najnowsze posty

    • Ziemie wybiera sie tam, gdzie trzeba, nie po obrysie. Inaczej trzeba by było nieptrzebnie masy ziemi wracać z powrotem i stabilizować ją - droga impreza. W artykule zaznaczono, że w zależności od spoistości podloża stosuje się folię lub szalunki i to jest OK. Znowu zależy od podłoża, stosowanie piasku stabilizuje grunt, ale jeśli jest stabilny, to piasek jest niepotrzebny. Rzeczywiście jeśli ława jest o wiele szersza niż mur fundamentowy (odsadzka) (a teraz stosuje się węższe ściany, niż dawniej) - to powinna być zazbrojona na szerokość, bo te boki przenoszą duże siły. Podzielam pogląd, że stare podręczniki dają zwykle dobrą wiedzę, ale jest pstęp, nowe technologie, materiały, więc i nowe materiały i Google są niezbędne. Myślę, że dali by radę  tylko po co ? Chyba zawsze są dobrzy i źli fachowcy - w każdym fachu. Przy tej okazji zawsze radzę co najmniej tak dokładnie szukać projektanta, czy wykonawcy większej roboty, jak np. dentysty, czy innego prywatnego lekarza  o NIE - zbrojenie fundamentów to stara szkoła, tylko za PRL-u brakowało stali zbrojeniowej, i to dramatycznie. Ledwo na stropy się coś wyżebrało. Taka była rzeczywistość z róznych względów. Więc robiło się beton z kamieniem. Zresztą na wielu gruntach zupełnie wystarczał - tak jak wcześniej wystarczały fundamenty z cegły czy kamienia - również pod  katedrami  i musiały wystarczać, chyba ze ktoś się dokopał do skały, bo cementu nie było, tylko wapno i jaja   A stosowano też pale, jak w pewnym tonącym w morzu włoskim mieście
    • Gość Daro
      Od 2 lat korzystam z chłodzenia podłogówką którą mam w całym domu. Zamin zacznie ktoś pisać bzdury o "bzdurnym" chłodzeniu podłogówką niech porozmawia z kimś kto z tego korzysta. Oczywiście nie można za bardzo obniżyć temperatury wody w instalacji ponieważ istnieje ryzyko wykroplenia się wody, ale... w moim przypadku czynnik chłodniczy nie jest zimniejszy niż 19-20'C (temperatura powierzchni podłogi 21-22'C) i nigdy nie "spociła mi się podłoga". Ani mi ani moim małym dzieciom i żonie nie przeszkadza chłód a w największe upały mieliśmy maksymalnie 25-26'C w domu (analogicznie sąsiedzi w tym samym czasie nawet 33'C na piętrze). Pozdrawiam wszystkich którzy wiedzą o czym piszą i nie kopiują BZDUR.
    • Nie, to pewnie gość się potknął, tak walnął zębami w ścianę, że tynk popękał... ale zęby też ucierpiały... i wejherowski stomatolog tym zębom da radę...
    • Gość Rita
      moim zdaniem w sprawie projektu najlepiej zdecydować się na firmę która jednocześnie potem zajmie się budową i całym wykonaniem bo taka całościowa obsługa przyniesie najlepsze rezultaty, u nas dom projektowali i budowali d&d projekt w Krakowie i jesteśmy z tej współpracy zachwyceni, efekt cudowny, wszystko przebiegało bardzo sprawnie i mamy swoje wymarzone miejsce na ziemi
  • Popularne tematy

×
×
  • Utwórz nowe...