Coraz więcej firm specjalizujących się w budownictwie szkieletowym wchodzi właśnie w oferowanie domów prefabrykowanych, chyba najbardziej aktualna lista tutaj https://domyszkieletowe.net/kategoria/2/domy-szkieletowe/ ,dodatkowo powstał fajny kanał na YouTube w tym temacie o nazwie Odskocznia, polecam amatorom takiego budownictwa :)
Marze o wielkiej wannie żeliwnej ... niestety w bloku mogę zapomnieć
W ogóle nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że odpowiedziałeś właśnie na spam. Zaspamowali tym Bokaro kilka wątków
Zgodzę się z tą opinią. Słyszy się argumenty, że wanna akrylowa jest ciepła a żeliwna zimna, ale przecież taka wanna jest w pomieszczeniu ogrzewanym a poza tym wchodzimy przeważnie do wanny pełnej ciepłej/gorącej wody Jedyny minus to wiercenie otworu pod montaż baterii stojącej. Wanny żeliwne mają "standardowe" kształty a wanny akrylowe i z innych kompozytów antypoślizgowych mogą przybierać bardziej atrakcyjne kształty.
Dzieki za szybka i wyczerpujaca odpowiedz. Troche to dla mnie zbyt skomplikowane, za duzo kolanek , a pompki to juz w ogole odpadaja. Sprobuje uproscic maksymalnie system. W domku nikt nie bedzie mieszkac, od wiosny do jesieni bedzie tam bywac w porywach do czterech osob. Szamba nie przewiduje, w otoczeniu sosen stanie domek z serduszkiem, plus sucha toaleta turystyczna w lazience, tak na wszelki wypadek. Bedzie rowniez zlew zewnetrzny, do obrobki z grubsza. I tak myslalam: zrobic wspolne odprowadzenie od zlewu, umywalki i ewentualnego prysznica, kilka metrow od domku rura rozsaczajaca dochodzaca do wykopanej niecki. Jak widzisz, bezwstydnie sciagam twoj pomysl z rain garden, chociaz u mnie nie ma zadnej szansy, zeby woda stala. Na zime, tak czy owak, woda bedzie spuszczana, wiec nic nie zamarznie. Jak myslisz, czy to ma rece i nogi i jakas szanse na funkcjonowanie ?