sławek1 0 Zgłoś post #1 Napisano 19 maja 2009 Podpowiedzcie mi co warto wybrac do dużego pokoju wersalke czy narożnik jakie są wady narożnika a jakie kanapy i zalety. Ma narazie sluzyc do siedzenia a w przyszlości ma słuzyć do spania w 2 osoby caly czas.Nie wiem czy dobrze mysle ale narożnik to tylko jest funkcja spania czyli na dluzej niebardzo wygodny bo glownie z gabki spanie?Dzieki za ospowiedz i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kropeczka_ns 19 Zgłoś post #2 Napisano 19 maja 2009 do spania najwygodniejsza byłaby chyba duża sofa rozkładana "do przodu"- jest zdecydowanie wygodniejsza od wersalki, i szersza. My z mężem zanim kupiliśmy meble do sypialni mieliśmy właśnie sofę i była wygodna- ale my mieliśmy dwuosobową, szerokości 140 cm - i polecałabym szerszą taka opisywaną jako trzyosobowa. 140 cm to trochę za mało żeby wygodnie wyspały się dwie osoby. Narożniki bywają bardzo duze po rozłożeniu - to niewątpliwa zaleta- ale czy wygodne trudno mi powiedziec bo nie mam naroznika. Natomiast usiądzie na nich więcej osób i mogą zastapic cały wypoczynek sofę plus fotele. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sławek1 0 Zgłoś post #3 Napisano 19 maja 2009 mamy aktualnie wersalke u rodzicow 150x210 i jest niezle ale chce wlasnie uslyszec takie opinie jak twoja i takze kogos kto spi np na narozniku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
acia 16 Zgłoś post #4 Napisano 20 maja 2009 Cześć my z mężem przez 5 lat spaliśmy na sofie rozkładanej do przodu i na początku było wygodnie, póki się nie wyleżała, wcześniej spaliśmy na wersalce było jako tako gorzej niż na sofie, teraz mamy łóżko z porządnymi materacami i dopiero na tym się śpi. Jeśli chodzi o narożnik to do salonu jest super też taki sobie sprawie, a jeśli chodzi o spanie na nim to 2 lata temu spaliśmy na takim na wczasach i było wygodnie i przestronnie, ale to był taki narożnik ze sprężynami więc chyba dlatego. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magdalena_w 0 Zgłoś post #5 Napisano 22 maja 2009 narożniki zajmują zwykle dużo miejsca ale są bardzo efektowne i też z funkcją spania jeśli macie miejsce to myślę, że warto pomyśleć o narożniku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mathir 11 Zgłoś post #6 Napisano 21 września 2009 Przypominam temat, bo im więcej opinii tym lepiej Ja póki co... nie trafiłem jeszcze na wygodny narożnik (myślę o spaniu), bo z siedzeniem jest przeważnie OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jan_13 2 Zgłoś post #7 Napisano 24 września 2009 A ja trafiłem. To zależy jaki jest system rozkładania narożnika do funkcji spania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mathir 11 Zgłoś post #8 Napisano 27 września 2009 Dla mnie narożnik to mebel reprezentacyjny, salonowy... tego oczekuję. Spanie to w tym wypadku funkcja wtórna Ale te wygodne narożniki to z jakiej firmy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pariah 3 Zgłoś post #9 Napisano 30 września 2009 Myślę podobnie - narożnik najlepszy do siedzenia, zwłaszcza gdy często wpadają do ciebie goście i to w liczbie większej niż 2 osoby. Wygodnie się siedzi, ale śpi? Dużo miejsca, ale więcej rozkładania, no i nasz mebel reprezentacyjny, salonowy szybciej się zużywa.Jeśli do spania to jestem za wersalką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ana09 0 Zgłoś post #10 Napisano 30 września 2009 a jeśli ma się do zagospodarowania bardzo mały pokój? chciałabym mieć narożnik bo to super wygląda i dla gości idealny. Ale wersalki są zgrabniejsze i po rozłożeniu mało miejsca zajmują a taki narożnik.... hmm... co wybrać przestrzeń czy wygodę i elegancję? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anerita 2 Zgłoś post #11 Napisano 1 października 2009 A ja powiem tak mam i narożnik i sofe. Narożnik jest bardzo wygodny. Firmy Wam nie podam bo był robiony w małej firmie na zamówienie, ponieważ ściana (od rogu do drzwi) była o 20 cm za krótka, żeby zmieścił się narożnik o standardowych wymiarach. Inne bardziej znane firmy nie chciały bawić się w jego skracanie. Jest bardzo! wygodny i nie jak niektórzy mówią na jakichś gąbkach, ale na bonelach, z pojemnikiem na pościel a część do rozkladania jest wysuwana. W dzień służy do siedzenia, w nocy do spania jest bardzo wygodny i praktyczny. Służy mi juz kilka lat i przez wiele jeszcze posłuży. Mimo codziennego użytkowania nie widać na nim śladów zniszczenia Dodam, że ma kolor ciemno-pomaranczowy (coś takiego rudawego) z beżowymi wykonczeniami, na poczatku nie bylam do tego przekonana, ale teraz moge powiedzieć, że zdecydowanie polecam meble jednokolorowe. Nie opatrzą i znudzą nam się tak szybko Oprocz niego w pokoju gościnnym posiadam sofę 3-osobową wysuwana do przodu + 2 fotele (model Genua,z dużej firmy, której nazwy nie pamiętam teraz). Sofa jest rzadko używana do spania, ale bardzo wygodna. Zgodze sie z "kropeczka_ns", 2-ka to troche za mało, 3-ka jest zdecywowanie wygodniejsza do spania, również do siedzenia - zawsze to o jedno miejsce wiecej gdy przyjda goscie. Moja jest skórzana i ma groszkowy kolor, teraz zdecywowała bym się na coś ciemniejszego.Wersalka... była przez wiele lat, do siedzenia dobra, do spania zdecydowanie już nie.Polecam narożniki i sofy 3-ki. Zależnie od tego kto ile ma miejsca i jak chce urządzić pokój. Dodam może jeszcze, ze trzeba wciac pod uwagę, ze w wypadku jakiegos przemeblowania naroznikowi jest bardzo trudno znaleźć inne miejsce w którym moglby stac. Z sofą juz nie ma takich problemow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gerlico 0 Zgłoś post #12 Napisano 7 października 2009 Naroznik jak sama nawa wskazuje moze byc ustawiony w rogu pokoju. Dobre sa 3-ki bo praktyczne. Wersalki z kolei sa bardzo wygodne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach