Skocz do zawartości

Pęknięcia scian

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Dzień dobry dom z cegły grubość ścian ok 40cm mam pęknięcia w narożnikach 1m pod dachem poziome do 2m nawet w każdą stronę a także w pionie jedna od kilku lat w połowie domu od dołu do góry tam gdzie są okna powiedzcie na podstawie zdjęć czy mam się czego obawiać czy na spokojnie przyjąć to co jest chodzi wydaje mi się że co roku są one ciut większe w jednym narożniku z poziomego pęknięcia przeszło w pionowe og 2m w dół zdjęcia wrzucę jak mi się uda. Pozdrawiam i dziękuję za porady

dom_120434.jpg

IMG_20260220_154134_987.jpg

IMG_20260220_154145_539.jpg

IMG_20260220_170052_213.jpg

Edytowano przez Lukasz1987 (zobacz historię edycji)
Napisano

Bo najpierw należałoby wyeliminować ruchy podłoża. A że nic nie napisałeś o rejonie, to już sam wiesz co na tym terenie się dzieje. 

PS. Jak pracowałem w kombinacie, to każdy przejazd ciężkiego wozu wzdłuż ścian hali powodował zmiany geometrii obrabiarek i konieczność ponownego ich kalibrowania, bo buble wychodziły. A one miały niby specjalne fundamenty. Więc pomyśl, czy nie dzialo się nic takiego w okolicy na przestrzeni czasu, albo czy gdzieś obok nie dzieje się cos podobnego, a jeśli nie, to należy szukać przyczyn technicznych. Od fundamentów do wieńca.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   1 użytkownik

• Utwórz nowe...