Gazobeton Gold + 500 a nawet 600 o zwiększonej wytrzymałości z tym ze majstry mieszali 600 z 500 wiec nie wiem jakie tutaj dali bloczki.
Słup żelbetonowy jest w tym miejscu gdzie występuje najwieksza reakcja pionowa z narożnego tarasu:
Oczywiście, że tak...
Przewód do lampy sufitowej i do przełącznika, regulator ogrzewania podłogowego w łazience - ale ten fragment jest pod płytkami - no i na grubszej ścianie gniazda podwójne...
Przewód do przełącznika dałem 10 cm pod sufitem i - niestety - trochę za płytko, i teraz po ok roku od malowania ściany (na biało), w miejscu przebiegu przewodów pokazuje się szary pasek (kurzu, osadu - był tu kiedyś temat o takim zjawisku...)...
Bruzdy, na dwa, trzy warstwy, zaklejałem Gipsarem...
Wszystko zależy od gruntu i okaże się dopiero po pomiarach, ale nie ma się czym przejmować, dodatkowe szpilki zawsze można dobić i dołączyć do uziomu otokowego w trakcie tych pomiarów.
Patrząc na projekt, bardzo duża cześć ścian nośnych od tej strony domu jest przeszklonych, włącznie z rogami budynku, dlatego te dwie ściany powinny zostać wzmocnione filarami, albo zbudowane z mocniejszego materiału niż gazbeton.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się