Przy zamkniętym zaworze głównym licznik stoi, wiadomo, ale spuszczając wodę spłuczka napełnia się wodą z bojlera.
Przy odkręconym zaworze i braku jakiegokolwiek poboru wody widać, że licznik się obraca bardzo powoli.
A czy przy otwartym zaworze pobiera też wódę z bojlera to nie potrafię stwierdzić. Licznik bije na plus.
A jak jest otwarty ten zawór i w sieci jest ciśnienie to tez spływa do spłuczki?
Stare wodomierze chodziły w obie strony, ale nowe mają blokady.
Więc nawet jak wciska do sieci to nie "zminusuje"
Niech napisze w końcu czy przy zamkniętym zaworze głównym tez mu wciska do tej spłuczki, to wtedy będzie można coś wywnioskować.
1. Widocznie zabiegal o blachodachówkę. I konserwator uległ.
Blachodachówka sprawia wrażenie wygodnej, ale deszcz tłucze w nią niemiłosiernie, poza tym wystarczy rysa, i leci - dachówka moim zdaniem, choc droższa - jest lepsza. Ale to moja opinia.
2. Ja bym brał ten strych za remont dachu - a potem poprostu dołączył go do waszego mieszkania. Tego nikt wam nie może zabronić.
Czyli nie kolejny lokal, ale powiększenie obecnego o strych.
Powierzchnia lokalu chyba nie jest ograniczona planem?
Witam.
Mam pytanie odnośnie, w następnym roku bym chciał zainwestować w wybudowanie nieruchomości w stan zamknięty na sprzedaż.
Mam firmę jedno osobową i świadczę usługi budowlane które są opodatkowane podatkiem ryczałcie.
W jakiej formie mogę rozliczyć taką inwestycję, jaki podatek będzie mnie obowiązywał?
Czy mogę go spędzać na ryczałcie?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się