Mój problem dalej istnieje. Ktoś mi poradził aby zamontować w kuchni na oknie nawiewniki ą jednocześnie założyć KRATKĘ z zaworem zwrotnym. Chodzi o to aby kratką blokował wywiady z kratki a jednocześnie czyste powietrze z zewnątrz przez nawiewniki mogło usunąć do kratki to zużyte. Czy taka kombinacja jest możliwa i czy to zadziała ???
Witam.
Zgadzam się z przedmówcami, że konieczne będzie obliczenie zapotrzebowania na ciepło. W przypadku dobrze ocieplonego budynku moc kotła może przewyższać rzeczywiste zapotrzebowanie, jednak dzięki dużej modulacji możliwe będzie dostosowanie mocy kotła do faktycznych warunków występujących w danej chwili. Zaproponowany pakiet Bosch-Junkers jest bardzo dobrym wyborem.
Zachęcam do kontaktu z jednym z naszych autoryzowanych partnerów, których odnajdzie Pan na poniższej stronie:
https://www.bosch-thermotechnology.com/pl/pl/autoryzowani-partnerzy/dealersearch/
Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod infolinią o numerze: 801 900 810.
Pozdrawiam
Popieram - zdecydowanie lepiej "iść w górę" z mocą, niż wybrać za słabą instalację. To się zwyczajnie nie kalkuluje i szybciej się zwróci - tym bardziej, że w tym przypadku jest dostateczna ilość miejsca na dachu :) Zawsze można starać się też o dofinansowanie i złożyć wniosek w jakimś programie. A takie rzeczy można wygodnie załatwiać przez firmę zajmującej się montażem, polecić mogę np. markę Soleko. Zdecydowanie tak będzie bardziej wydajnie.
Prócz tego, że oczywiście ważne jest poprawne wykonanie prac elewacyjnych, równie ważna jest też jakość materiałów użytych do ocieplenia. Powinny to być sprawdzone, certyfikowane przez ITB materiały, na przykład styropian grafitowy termo organika. Coraz częściej też się słyszy, że materiały użyte do ocieplenia, wykończenia elewacji powinny pochodzić od jednego producenta
Mam pytanie: czy przykry zapach ścieków (siarkowodoru?) w okolicy pieca dwufunkcyjnego może mieć związek z odprowadzaniem kondensatu do kanalizacji?
Okresowo pojawia się taki uciążliwy zapach, chociaż nie wiem czy nie wraca on kanałem wentylacyjnym, którego wylot na dachu jest w pobliżu odpowietrznika kanalizacji.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się