No właśnie. Tutaj takie "o ile" mogą występować i dopóki nie znamy dokumentów, ja bym się wahał z kategoryczną odpowiedzią. Bo już ładnych parę lat obowiązują zezwolenia na miejsca zjazdów z drogi. Nie wiem jak jest przy drogach prywatnych, ale przez analogię, jeśli droga jest współwłasnością, to jedna osoba nie można samodzielnie wprowadzać zmian.
Żadnych zmian.
Dzięki panowie za odpowiedzi. Wykonawcy zdecydowali się naprawić robotę (kucie, ponowne obłożenie) na swój koszt. Niby mają OC i chcą z niego odzyskać kasę (ja mam zgłosić szkodę). Zaproponowali mi też dzisiaj alternatywę - zamiast kucia, to jakimś klejem żywicznym uzupełnić ubytki w kleju. Kojarzycie coś takiego? Jak to niby ma działać?
Mogłoby się wydawać, że płytki ceramiczne we wnętrzach umieszcza się głównie na podłogach i ścianach kuchni, łazienki oraz korytarza. Trudno bowiem znaleźć konkurencyjne produkty o choćby zbliżonych parametrach i stylistyce. Z powodu ich trwałości oraz łatwości czyszczenia klienci coraz częściej chcą je stosować w szerszym zakresie, o ile pozwala na to technologia.
Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wykanczanie/wyposazenie-wnetrz/polecane/102223-wykorzystanie-plyt-ceramicznych-do-wykanczania-mebli-blatow-i-wysp
Współwłaściciel nieruchomości będącej drogą dojazdową do ustawienia bramy wjazdowej (o ile współwłaściciele czegoś sobie nie zastrzegli w umowie o zarząd nieruchomością)
Tu wchodzi kodeks cywilny, dział IV. Budowa bramy nie narusza w żaden sposób części wspólnej, która jest przeznaczana na dojazdy do działek (chyba, że w umowie wydzielili na nieruchomości wspólnej parking).
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się