Kontaktowałem się dzisiaj z urzędem miasta i dowiedziałem się, że na 90% w chwili gdy wprowadzony został MPZP automatycznie miasto zniosło obowiązek płatności za wyłączenie gruntów z produkcji rolnej. Z racji tego, ze miało to miejsce kilka lat temu pan z urzędu zostawił sobie 10% na ostateczne ustalenie i jutro mam w tej sprawie się kontaktować. Jednak ciągle zastanawiam się czy jest w ogólne taka możliwość i czy tak się zdarza? Szukałem informacji w sieci i podobnej sytuacji nie znalazłem. Dla mnie byłaby to bardzo dobra wiadomość. Czy masz jednak wiedzę o takich praktykach jak zwolnienie z tej opłaty, mimo że grunt ma klasę IIIa?
Nie będę tutaj wymieniała podstawowych sprzętów takich jak płyta czy lodowka bo jest to raczej podstawa i każdy je w kuchni swojej posiada. Jednak oprócz nich polecam
robot kuchenny Kitchenaid - postanowiłam sobie kupić po wielu latach zastanawiania się czy kupować czy nie, zdecydowalam sie na wzięcie go na raty. I zdecydowanie polecam. Konkretny, wygodny i wspaniale wykonany.
Jak również dobry komplet nozy kuchennych. Porządne stalowe noże są dla mnie podstawa w kuchni i nie wyobrażam sobie gotowania bez posiadania na przykład noża ząbkowanego do pomidorów czy noża szefa kuchni o szerszym ostrzu. Jesli ktoś chciałby kupić sobie porządniejsze noże taniej, warto zobaczyć promocję w Netto. Można dostać noże od Masterchef 75% taniej jeśli kompletuje się naklejki
Odebrałem dokumenty z PINB, w tym projekt, różne protokoły, dziennik budowy zawierający same kopie stron, bo strony oryginalne zostały wyrwane, no i odebrałem zawiadomienie o zakończeniu budowy. Zawiadomienie opatrzone jest akuratną pieczątką, na której jak byk stoi napisane, że w ustawowym terminie nie wniesiono sprzeciwu.
THE END
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się