Oczywiście można wydać fortunę , ale dla przeciętnego gospodarstwa domowego też coś można znaleźć wśród ofert . Długo szukałem i porównywałem ostatecznie zamówiłem saunę pod wymiar Infraline od producenta z Włocławka. Jestem miło zaskoczony jakością sauny: drewna, tego ajk szybko nagrzewa się po włączeniu pieca, obsługą i ceną. Za darmo zaprojektowali, przywieźli z drugiego końca Polski i zamontowali. Dla mnie bomba!
Witam. Mój problem polega na tym,że posiadam działkę bez pośredniego dostępu do drogi publicznej .Sąsiad zezwala mi jezdzić przez swoją posesję i powiedział ze podpisze mi w gminie oświadczenie czy też umowę miedzy nami na przejazd - bez problemu ,ale służebności notarialnie mi nie udzieli. I teraz jest pytanie czy takie oświadczenie czy też umowa miedzy nami podpisana w gminie wystarczy do dostania pozwoleń na budowę.
Co racja to racja. Moje zgadywanki mogą okazać się prawdziwe - załóżmy, że dom ocieplimy 12-15 cm styropianu i wtedy będzie już inna rozmowa. Kocioł będzie pracował "jako tako" ale przez ten "moment" do termomodernizacji najwyżej w mroźne dni będzie grzał na granicy max wydajności a potem już po dociepleniu - zmniejszy się zużycie opału. Na szczęście mamy lekką zimę
Oczywiście nie będzie to fitness ale własny pokój do ćwiczeń z rowerem czy bieżnią. Myślę, że dla jednej osoby wystarczy tym bardziej, że w piwnicy będą 2 okna.
Są też powłoki termoizolacyjne PSC/4-eco. Już warstwa 0.5 mm zastępuje 10cm styropianu o Lambdzie 0,32. Idealnie nadaje się do docieplenia słabo ocieplonych budynków, zabytkowych kamienic i zabytków. Świetnie likwiduje mostki termiczne
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się