Jedyne co to polerowanie analogiczne do polerowania lakieru na samochodzie lub szybach, ale to bym uznał za półśrodek. Możliwe, że oda ci się uzyskać efekt, który nie będzie cie irytował. Wcześniej próba na jednej płytce , ale nie na ścianie tylko z zapasów.
Nie lepiej poukładać na podłodze żeby odizolować się od powierzchni nieużytkowej? Po co grzać kubaturę pod dachem, której nie używasz. Chyba, że pranie będzie lepiej schło
Tu masz artykuł o izolacji stropów. Zachęcam do lektury. Zdjęcie na otwarcie powinno cię zainspirować.
https://budownictwob2b.pl/przegrody/baza-wiedzy/izolacje-termiczne-i-akustyczne/51412-cieply-strop-nad-najwyzsza-kondygnacja
Możliwe, że tak jet, zawsze możesz napisać pismo do zarządu i zwołać komisję. Moim zdaniem podczas ulewy woda będzie dostawała się między folię a ....???? No właśnie - tam jest jakieś ocieplenie bo wydaje mi się, że widzę styropian/xps? Odkrywanie tego i wymiana nie ma zbytnio sensu. ja bym raczej poprawnie zrobił opaskę i ewentualnie "zasmarował dedykowanym materiałem do hydroizolacji żeby zapewnić ciągłość uszczelnienia i tyle. Przecież ktoś ten budynek wcześniej "odebrał" i przekazał do użytkowania.
W takim razie musisz to omówić z projektantem i wtedy zaproponuje zbrojenie ściany żelbetowej. Przecież fundamenty i części podpiwniczenia biurowców tak się "wylewa". Dodam - zgodnie z projektem.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się