Postawiono mi teraz ogrodzenie ze sztachet plastikowych imitujące kute. Bardzo dobrze to wygląda, fajnie się to komponuje z otoczeniem i domem, mieszkam na wsi. Cenowo wychodzi na pewno dużo taniej niż tradycyjne ogrodzenia. Firma, producent Magro https://www.sztachetki-magro.pl/galeria ma dobrą ofertę na ogrodzenia, tam też wszystko kupowałem, łatwo można się z nimi skontaktować, poustalać szczegóły i zamówić co trzeba, obsługa klienta stoi na wysokim poziomie
Między krokwiami jest welna 15cm, krokwie przykryte folia żółta paroizolacyjna następnie jest puste miejsce i jest druga warstw welny 15cm która leży na stelażu od płyty KG, pod stelażem znowu folia żółta paroizolacyjna i płyta KG. Tak zrobił fachowiec i są przecieki i welna mokra coś jest nie tak tylko nie wiem co i jak z tego wybrnąć bo wszystko jest na gotowo.
Klej jest obwodowo układany i dodatkowo płyta trzyma jeszcze w środku na plackach, na wyższych partiach dodatkowo producenci zalecają kołkowanie. Gdzie Kolega dalej widzi problem?
Ten szary ma lepsze lambda - kolejny krok na drodze do oszczędności ciepła.