Nie ma pojęcia dlaczego jednym kasuje sie linki a innym nie. Pisałem już kiedyś o tym, albo wszyscy albo nikt. Tym bardziej że inni wklejają linki do prywatnych stron jak np blogi czy kanały na YT i nie są one kasowane.
Wklejaj zobaczymy o co chodzi.
Nie wiem gdzie zapytać o takie rzeczy....
Można tu wstawiać linki do allegro i YouTube?
Bo mi kiedyś posta usunięto a nie wiem z jakiego powodu bo były oba w/w linki
Ściany przyziemia bez piwnicy są przedłużeniem ław, na tym opiera się budynek.
Ty masz inną sytuację, są piwnice, dlatego potrzebna jest przekładka termiczna, piwnice masz zbudowane z bloczka betonowego, a to jest dobry przewodnik taki jak ta płyta.
Przekładka termiczna to nie jest wielki wydatek, zresztą z czasem się spłaci, a włożenie jej do budynku remontowanego to poważny wydatek.
Szkoda pieniędzy tam płyta jest głęboko obsypana ziemią.
Tu chodzi o jedną ścianę stykającą się ze schodami, o miejsce odsłonięte, tego nie zasypiesz ziemią, bo masz schody.
To ma być przegroda ze styropianu przed mostkiem na głębokość 1 m w pionie przed wysadzaniem płyty fundamentowej.
Chodzi o przemarzanie, bez podsypki i posadowienia na odpowiedniej głębokości, zimą te elementy będą podnoszone do góry, w niektórych miejscach mniej w innych więcej a beton to nie guma więc powstaną pęknięcia posadzki schodów czy ściany fundamentowej.