Lecia 2019 - PIKNIK RODZINNY Forum BudujemyDom.pl oraz Przyjaciół Naszych
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
zmierza to dalej donikąd, zaczynacie znowu filozofować w przypadku, gdzie zmiennym jest w zasadzie tylko jeden czynnik jak palę? niezmiennie od 15 lat, nie psuje się - nie poprawiam, wiem, jesteś zafiksowany na tym paleniu, była kiedyś dyskusja na forum, ja też pisałem, że super się jara, śladu nie ma po dymie i w piecu; i TO się zmieniło otóż albo zasypuję więcej, jaram od góry i zostawiam do wypalenia, albo daję trochę towaru rozpalam i sukcesywnie dosypuję, w zależności od potrzeb; aha jaram tak od 21 lat, ale od 15 lat mam inny piec a tera piszcie jak to "nieprofesjonalnie" robię
-
Niekoniecznie, może być np. żeliwo.
-
To bardzo krótki okres, są ludzie co i z 50 lat źle spalają węgiel czy drewno. Opisz jak palisz.
-
Dystrybutor to PGE. 33 kW? A po co Ci aż tyle? Sorry ale nie napisałem na początku. Nie sądziłem że to ma znaczenie. Inwestycja to nie dom jednorodzinny tylko budynek do produkcji rolnej. Infrastruktura wewnątrz potrzebuje takiej mocy. Też się zastanawiam czy nie lepiej teraz wystąpić o przyłącze mniejszej mocy np 7-10KW a potem jak już odbiorę budynek to zmienić umowę na te moje 33KW? To też może obniżyć koszty utrzymania takie przyłącza zanim zacznę z niego korzystać?
-
To co napisałeś wyżej. "Pozostaje więc opał, jego jakość". Opał wymaga innych parametrów, np. innej temperatury spalania, innych warunków niż te, do których jesteś przyzwyczajony i które ustawiasz. Jest jeszcze jedno pytanie. Czy naprawdę wewnątrz paleniska i w jego otoczeniu nic się nie zmieniło przez te 15 lat? Bo przecież nawet blachy się wyginają, ruszty przepalają itd. Więc czy na przykład to samo ustawienie miarkownika jak 15 lat temu daje takie same efekty dzisiaj jak dawało wtedy? Trzeba by się temu dokładnie przyglądnąć.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się